Una din ciorbele noastre preferate in sezonul rece, ciorba de varza cu carnati afumati este aromata, nutritiva, usor de pregatit si economica.

Ingrediente
1 ceapa maricica
3-4 catei de usturoi
3 frunze de dafin
1/4 sau 1/2 lingurita de piper (in functie de cat de iute vrei sa fie ciorba)
1 morcov mare
1 fir de carnati afumati
2 cartofi potriviti
aproximativ 1 kg de varza alba
1 lingurita de cimbru uscat
3 linguri de pasta de tomate
sare dupa gust
1 legatura de marar verde

Incep prin a sota ceapa impreuna cu usturoiul si frunzele de dafin. Am pus peste si piperul, iar cand au inceput mirodeniile sa dea drumul la aroma si ceapa sa devina sticloasa, am adaugat morcovii taiati cubulete si carnatii taiati feliute.
Cat timp s-au gatit ei, am pregatit cartofii (taiati cuburi) si varza, pe care am taiat-o cu cutitul, ceva mai groasa decat varianta taiata cu mandolina.


Cand si varza a scazut putin, am adaugat pasta de tomate si am completat cu apa. Apa pun in functie de cat de deasa vreau sa fie ciorba.
Cand au fiert cartofii si morcovii, potrivesc la gust cu sare (cantitatea de sare depinde de carnati) si o iau de pe foc. Abia atunci pun mararul proaspat tocat.
Cu o felie de paine prajita si unsa cu usturoi este minunata!