ciorba fasole cu ciuperci
Ciorba de fasole cu ciuperci

Copiii mei iubesc supele clare cu taitei. Cel mic mananca doar zeama, cea mare mai face concesii la carne si uneori la morcov. Daca fac orice alta supa/ciorba, stramba din start din nas. Daca aveti copii, probabil ca stiti cum e.
Asa ca, in ziua in care am incropit in graba aceasta ciorba, am avut un pic inima stransa la ora mesei. Dupa cum ma asteptam, s-a strambat din nas din start. „Dar ce e asta? Unde e supa cu taitei mici? Dar mie nu imi place!” Am insistat sa ia macar 3 lingurite (asta e tactica mea sa o fac sa guste). Si ia fata mea 1-2-3-4-5 lingurite si tot prinde viteza si, pana sa ma dezmeticesc, goleste bolul. In partea cealalta, juniorul manca si el cu hotarare, mestecand cu gingiile lui golase.
Eh, peste doua zile, cand am servit din nou supa clara de pui, cu taitei, ghici ce imi aud urechiile: „Dar, mami, supa din aia cu fasole cand mai faci?” 🙂 

Ingrediente – Ciorba de fasole cu ciuperci

2 fire ceapa verde
3 catei de usturoi
3 morcovi
1 ardei gras rosu
250 gr ciuperci
1 lingurita oregano
2 linguri bulion
1 l supa de carne (eu am folosit supa de oase de porc)
1 conserva boabe fasole
verdeata

In oala in care urma sa pregatesc supa, am pus putin ulei si am calit impreuna ceapa verde si ardeiul rosu. Am adaugat apoi si morcovii si am stins cu supa de carne*.
(*supa o aveam la congelator – ocazional fierb cate o portie mai mare de supa de oase si o pun la pastrare in galetute de un litru in congelator; fierb de obicei in slow cooker pentru 24-30 de ore; supa aceasta avea si putina carne, cat mai era pe oasele fierte si era foarte-foarte aromata).

Revenind, dupa ce am pus supa, am adaugat usturoiul, ciupercile si oregano. Cand a dat in clocot si s-au inmuiat morcovii, am adaugat 2 linguri generoase de bulion**.
(**de curand am primit un pachet cu noile produse din rosii de la Delik’at; a fost pentru mine o supriza foarte placuta sa vad ca acestea contin doar rosii si ca acestea provin din culturi sustenabile din Grecia si Italia).

delikat bulion

Cand a fiert putin supa si cu bulionul si s-a colorat frumos, am adaugat fasolea, spalata si scursa bine. Am mai lasat sa dea un clocot si am luat de pe foc.
Am adaugat verdeata, de aceasta data putina telina, fiind prima „verdeata” rasarita in curte in aceasta primavara.

Pofta mare! 🙂