Nu ca ma laud, dar va dau cuvantul meu ca ciorbita asta este incredibila! Si ceea ce ma mira este ca parca se face tot mai rar, parca tot ma rar aud lumea pomenind de ea. Si i se face o foarte mare nedreptate.

In primul rand am sesizat ca exista o confuzie in ceea ce priveste aceasta reteta. Veti gasi pe internet reteta de ciorba de potroace facuta cu carne – aripi, gat etc. Dar dupa cum ii spune si titlul (potroace= maruntaie), ciorba de potroace se face doar din organe interne.


Si este cu atat mai usor de pregatit reteta cu cat acum se gasesc in comert caserole cu inimi si pipote. Dar mare atentie la spalat si curatat!
Desi este o treaba migaloasa, luati fiecare inimioara si pipota la mana si curatat-l. Inimile adeseori au in interior cheaguri de sange, de aceea recomand sa taiati partea superioara si sa verificati de cheag. Iar in cazul pipotei trebuie sa fiti de asemenea atenti pentru ca nu mereu sunt taiate bine si mai sunt urme din pielita aceea galben-verzuie care trebuie indepartata.

Dupa ce ati indepartat toate acestea, spalati bine potroacele si puneti-le deoparte.

In oala in care veti pregati ciorba caliti o ceapa, 2 ardei taiati fasii si 4 morcovi dati prin razatoare. Este foarte important sa caliti morcovii pentru ca ei vor lasa culoarea ciorbei.


Pentru a da o textura cat mai cremoasa ciorbei, adaugati 3-4 linguri de faina peste morcovi inainte de a adauga apa.

Dupa ce ati adaugat apa, adaugati si potroacele si sarea si lasati sa fiarba.

Cand s-au fiert potroacele adaugati 200 grame de smantana si verdeata (eu am folosit leustean). Mai dat o data in clocot si puteti servi.