Ingrediente
400 gr faina speciala pentru paine de la Boromir
200 gr pireu de cartofi
1 lg ulei
2 linguri smantana
1/2 pliculet drojdie
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
50 gr seminte de dovleac
1 ou pentru uns
apa calduta cat cuprinde
Faceti o gropita in faina si puneti acolo zaharul si drojdia. Turnati cata putina apa si cu miscari circulare incepeti sa integrati faina in aluat.
Cand ati integrat toata cantitatea de faina, adaugati uleiul, sarea, smantana si cartofii. Framantati bine si daca aluatul mai cere mai pudrati cu putina faina. Aluatul este gata cand nu vi se mai lipeste de peretii vasului sau de maini.
Acoperiti si lasati la crescut aproximativ 30 de minute.
Dupa ce a crescut aluatul, mai framantati usor o data si daca se mai lipeste mai adaugati cate putina faina – integrati si semintele de dovleac.
Formati din aluat chiflele si asezati-le in tava. Ungeti-le cu un ou batut pentru crusta si culoare.
Mai lasati aproximativ 10 minute la crescut si apoi dati-le la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana le vedeti rumene.
Chiflele sunt extrem de pufoase si gustoase!
Oau,ce bine arata!
Mmmmm… tare bine arata!!!
si gustul e de o mie de ori mai bun 😀
am facut…sunt minunateeeee…mai bine nu faceam ca numai la ele ma gandesc si e 1 noapta:))
:))) ma bucur mult ca ti-au placut!