Sau reteta de unde a pornit totul! 🙂
Ingrediente
400 gr de faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
200 gr unt
170 gr zahar brun
170 gr zahar
esenta de vanilie
2 oua mari
300 gr ciocolata
Mai intai se freaca bine untul cu zaharul alb.
Se adauga zaharul brun si se continua cu mixerul pana obtineti o pasta. Se adauga ouale si esenta de vanilie.
Cand s-a omogenizat aluatul, se incepe adaugarea fainii amestecata cu praf de copt si sare. Se adauga treptat, in ploaie, in timp ce se amesteca bine.
Cand aluatul este gata se adauga ciocolata taiata bucatele (puteti folosi si „picaturile” de ciocolata din comert, dar cu ciocolata iesiti mai ieftin si aveti posibilitatea de a folosi si una de buna calitate).
Cu o lingurita se pune aluatul intr-o tava, pastrand o distanta intre ele – prajiturile se vor topi si se vor lati mult la coacere!
Se tin la cuptor cam 10 minute, se scot si se lasa sa se raceasca.
Au o valabilitate destul de mare, asta daca scapa nemancate de cand sunt calde! ;))
buuun, ii incerc si eu in weekend
cam cate bucati ies?
Corina
@Corina – habar nu am ca nu am numarat 🙂 eu am umplu doua farfurioare 🙂
Am facut in seara asta o portie dubla, sa ma satur si eu odata de chocolate cookies :))
Pot spune ca sunt foarte fragede si gustoase si mi-a placut ca se fac marisoare. Compozitia nu-i deloc mofturoasa (eu am pregatit-o la robot, pentru ca era mult material). Ama, felicitari, inca o reteta de-a ta executata si apreciata cu brio de toti cei dragi ai casei! Multumim!
@Mica – si mie de aia mi plac: ca sunt atat de usor de preparat! si la mine au apucat sa stea si cateva zile si sunt la fel de gustoase 😉
Ma bucur mult ca v-a placut! 🙂
La cate grade trebuie puse la cuptor ?
180-200