IMG_3882

Sau reteta de unde a pornit totul! 🙂

Ingrediente

400 gr de faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
200 gr unt
170 gr zahar brun
170 gr zahar
esenta de vanilie
2 oua mari
300 gr ciocolata

IMG_3843

Mai intai se freaca bine untul cu zaharul alb.

IMG_3847

Se adauga zaharul brun si se continua cu mixerul pana obtineti o pasta. Se adauga ouale si esenta de vanilie.

IMG_3845

Cand s-a omogenizat aluatul, se incepe adaugarea fainii amestecata cu praf de copt si sare. Se adauga treptat, in ploaie, in timp ce se amesteca bine.

IMG_3849

Cand aluatul este gata se adauga ciocolata taiata bucatele (puteti folosi si „picaturile” de ciocolata din comert, dar cu ciocolata iesiti mai ieftin si aveti posibilitatea de a folosi si una de buna calitate).

IMG_3851

Cu o lingurita se pune aluatul intr-o tava, pastrand o distanta intre ele – prajiturile se vor topi si se vor lati mult la coacere!

IMG_3853

Se tin la cuptor cam 10 minute, se scot si se lasa sa se raceasca.

Au o valabilitate destul de mare, asta daca scapa nemancate de cand sunt calde! ;))

IMG_3877