0
4 In Uncategorized

Chili de curcan

 Aveam in congelator un piept de curcan de casa si cautam o reteta pentru carnea acestor pasari de tara, prea atoase pentru mofturosii mei. Am decis sa incerc aceasta reteta si nu numai ca s-a mancat cu repeziciune toata oala de chili, dar am auzit chiar un compliment ce pomenea ceva despre “cea mai buna reteta cu carne de curcan”.

IMG_2433

Ingrediente
2 cepe mari
o jumatate de capatana de usturoi
1 ardei
50 ml ulei
1 sticla de bulion
1 conserva mare de fasole boabe maro
1 piept de curcan
2 linguri pudra de chili
1 lingura chimen
1 lingurita oregano
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper

IMG_2442 

Se toaca ceapa marunt si se caleste usor, pana devine aurie. Se adauga usturoiul, chimenul si chili.
Se stinge cu bulionul si se adauga toate celelalte ingrediente (mai putin fasolea!) si se lasa sa fiarba la foc mic minim o ora.

Cam cu 15 minute inainte sa il iau de pe foc am adaugat fasolea, pe care am clatit-o bine la scoaterea din conserva.

Noi am servit cu crutoane de mamaliga cu rozmarin.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Anonim
    28/08/2012 at 08:43

    Ama, sa incerci pieptul de curcan uns cu mustar boabe de la Crenvurstila. E delicios si fraged. Nu trebuie sa faci decit sa ungi bine pieptul de curcan cu mustar, sa-l pui intr-un vas de yena, pui un pic de apa, sare, capacul si-l bagi la cuptor. E delicios !!!

    Suzi

  • Reply
    ama
    28/08/2012 at 11:16

    Suzi mersi de pont! 🙂 suna delicios

  • Reply
    Simona
    28/08/2012 at 17:46

    La cum arata, cred si eu ca au fost complimente!!
    Mi-a venit apa-n gura.. :))
    Pupici

  • Reply
    alinutzika
    28/08/2012 at 19:12

    Si eu am facut asa ceva mai demult, dar fara fasole. Trebuie sa incerc si cu fasole, pt ca imi place mult.

  • Leave a Reply