Ingrediente:
1 kg conopida
100 g faina de naut
1 lgt cimbru
2 oua
1 lgt chilli
sare
Conopida se curata si se desface buchetele. Se aseaza in oala si se fierb la aburi pentru pastrarea cat mai completa a aromei puternice specifice.
Se poate folosi si conopida congelata – economisiti timp la curatat :).
Intr-un vas framantati faina de naut cu conopida pana obtineti o pasta. Apoi adaugati ouale si mirodeniile.
Intr-o tigaie inalta incingeti ceva mai mult ulei, si prajiti chiftelutele pana se rumenesc bine pe ambele parti. Se serveste cu orez cu legume si cu un sos de ardei iute.
Pe langa dovlecel si vinete, conopida este favorita mea.
Arata tare gustos. Poate incerc si eu.
Chiar interesant, dar poate ne spui de unde ai luat faina de naut.
@ cristina – da, si eu iubesc conopida si am zis sa incerc o alternativa la conopida pane.
@ catalina – faina de naut se gaseste in magazinele naturiste. pe net o poti comanda si de aici http://naturalmall.ro/produs.php?produs=148
aratä spectaculoase.Compliment
@Anonim – multumesc mult 🙂