Chiftele de pui cu quinoa
Chiftelele acestea sunt absolut delicioase! Usor de facut, coapte la cuptor, super aromate si sanatoase.
Perfecte la orice varsta, dar copiii sigur le vor adora. Ai mei au fost extrem de incantati de ele si au continuat sa le ceara si in zilele urmatoare!
Ingrediente
1/2 cana de quinoa
1 cana de apa sau supa de legume/pui
500 gr de carne de pui (pulpa dezosata sau piept)
3-4 buchetele de conopida
1 ou
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper
1 ceasca de pesmet
2-3 linguri de parmezan
Chiftele de pui cu quinoa
Puneti la fiert quinoa cu apa sau supa si putina sare. Cand s-a fiert, o lasati deoparte sa se raceasca. In paralel, puneti la fiert si 3-4 buchetele de conopida. Le lasati si pe ele sa se raceasca.
Citeste aici de ce e bine sa consumam quinoa!
Cat timp se raceste quinoa si conopida, pregatiti carnea de pui. Eu am folosit de aceasta data pulpa dezosata de pui, pe care am maruntit-o in robotul de bucatarie.
Am pus intr-un bol carnea, apoi quinoa, conopida maruntita cu mana, oul, sarea si piperul. Le-am amestecat bine, pana am avut o compozitie care se lega usor.
*Daca cumva nu se leaga, puteti adauga putin pesmet si in compozitie.
Intr-o farfurie intinsa am amestecat pesmetul cu parmezanul. Am format chiftelutele cu mana si le-am trecut prin pesmet & parmezan.
Aliniate frumos intr-o tava, chiftelutele au intrat la cuptorul deja incins pentru 10 minute. Apoi le-am intors pe cealalta parte si le-am mai tinut alte aproximativ 10 minute.
Au fost delicioase si calde, cu piure de cartofi si salata, dar au fost grozave si a doua zi, reci, cu mult ketchup!
Mai multa inspiratie pentru retete cu quinoa, gasesti aici.
Daca ti-a placut aceasta reteta, poti incerca si Chiftelute coapte cu conopida
Sunt geniale! 😍 Mă bucur că am găsit această rețetă!