Ingrediente – aluat obisnuit de paine; va dau gramajele mele, dar le puteti folosi pe pe ale voastre
400 gr faina
250 gr apa
4 lg de ulei
un pliculet de drojdie
10 gr zahar
8 gr sare
In plus:
o mana de masline (verzi sau negre)
aprox.150 gr telemea
1 ou
seminte (eu folosesc un mic de seminte de floarea soarelui, susan, in si mac)
Pentru paine va invit sa procedati ca in tutorialul de aici: 12 pasi pentru prepararea painii de casa , folosind ingredientele date.
Se schimba doar putin tehnica: la a doua framantare adaugati si masline taiate si telemeaua maruntita si framantati usor aluatul pentru a amesteca bine compozitia.
Formati mici chifle (desi puteti lasa si painea intreaga!) si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasati painicile sa mai stea 15-20 de minute, ungeti-le cu un ou batut si presarati peste seminte.
Dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana s-au rumenit frumos.
Sunt chiflele ideale pentru micul dejun sau o gustare in graba! 🙂
Minunata idee!
se poate coace in casa la cuptor electric? la cate grade si cat timp? ms.
sigur ca da 🙂 banuiesc ca la 180-200, nu stiu exact ptr ca nu am cuptor electric