Acest chec l-am incropit in graba intr-o fierbinte dimineata de vara. M-am indragostit de el, de simplitatea si de aroma lui, de alunele crocante.
Ingrediente
180 gr faina
1/2 pliculet praf de copt
120 gr zahar
50 gr cacao
150 gr lapte
2 oua
150 gr de unt
100-120 gr de alune tocate
cativa fulgi de migdale (decor)
Se amesteca untul topit cu ouale, laptele si zaharul si apoi se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacao si praf de copt. Cand ati obtinut aluatul, adaugati si alunele maruntite.
Turnati aluatul intr-o forma de chec, presarati deasupra fulgii de migdale si lasati in cuptorul incins pentru 25-30 de minute (sau pana o scobitoare introdusa in mijloc iese curata).
Lasati sa se raceasca si serviti 🙂
Nu sunt f mare fan cacao si ma bate gandul sa folosesc orz instant sau pudra de roscove… Pastrez cantitatea de 50 grame sau trebuie sa pun mai mult?
oare ar fi indicat sa adaug si niste merisoare? 🙂