Ingrediente
3 oua
praf de sare
150 gr zahar
200 gr faina + 2 linguri
1 plic praf de copt
sucul de la o portocala
3 linguri de cacao + 3 linguri apa calda




Ouale, care ar trebui sa fie la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Se adauga treptat si zaharul in compozitie, pana cand albusurile devin o spuma densa.
Incorporam apoi galbenusurile, faina si praful de copt..

Intr-o canuta, amestecam bine cacaoa cu apa calda.

Aluatul il impartim in doua boluri. Intr-un bol integram amestecul cu cacao, in celalalt bol zeama de portocala + inca doua linguri de faina.

Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, turnam alternativ din fiecare aluat. Atentie – turnati doar o linie pe mijloc.





Bagam checul in cuptorul deja incalzit (180 grade) si il coacem pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.