0
2 In Uncategorized

Charlie si Fabrica de Ciocolata – Roald Dahl

Titlu – Charlie si Fabrica de Ciocolata
Autor – Roald Dahl

Editura – Rao
An – 2005
Numar pagini – 241
abandonat* slab* mediocru* mediu* bun* foarte bun* excelent* capodopera

Prima linie – Aceste doua persoane foarte in varsta sunt tatal si mama domnului Bucket.

Ultima linie – Ceva de mancare? se mira Charlie razand. Oh, stati sa vedeti numai!

Poate fi cumparata de aici.

Mereu mi-a placut sa citesc carti pentru copii, probabil pentru a recupera un handicap. Acum deja mi-am incropit un mic raft cu carti pentru copii, special aranjate si asteptand cu nerabdare clipa cand vor fi (re)citite cu glas tare unui public pe masura. Iar acum sunt cu atat mai sensibila la aceasta ramura a literaturii 🙂

Charlie si Fabrica… este o poveste foarte educativa. As putea spune cu accente punitive excesive, pentru ca unele pedepse aplicate copilasilor obraznici imi dadeau si mie cosmaruri si ma intreb ce efect au asupra unei minti mai tinere si cu o imaginatie mai debordanta. Din acest motiv cred ca aceasta carte este recomandabila copilasilor ceva mai mari si mai greu de speriat.

Cei mai multi dintre voi ati vazut si filmul care, din pacate, este mai popular decat cartea.

Charlie, un baietel sarac si cuminte, traieste impreuna cu parintii lui si cei 4 bunici intr-o casa cu o singura incapere si literalmente mor de foame de saracie.
Dar un noroc imens il face pe Charlie sa castige unul dintre cele 5 bilete care asigura vizita de o zi in faimoasa fabrica de ciocolata de oras. Impreuna cu el si bunicul sau, mai intra in fabrica alti 4 pusti cu parintii lor, fiecare dintre ei fiind un arhetip al obrazniciei.

Cartea este nostima si antreneaza foarte mult imaginatia. O consider si profund educativa, fiind un punct ideal de plecare pentru discutii despre diferite probleme de disciplina.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  DiAnais
  18/04/2010 at 17:57

  De cand o am pe noptiera si parca nu-i mai vine randul odata! E una dintre povestile mele preferate! 🙂

 • Reply
  ama
  18/04/2010 at 20:10

  @DiAnais – si la mine a stat mult :)) si a mai stat o vreme si mai lunga pe birou asteptand 15 minute libere in care sa vb despre ea 😉

 • Leave a Reply