Cafeaua cu gheata (Iced Coffee) este preferata mea, in special in zilele calduroase, in care am nevoie de o cafea, dar prefer una racoritoare. De asemenea, trebuie sa recunoastem, preparata cum trebuie aceasta poate fi atat o cafea cat si un desert delicios.
Din acest motiv am decis sa caut care sunt cele mai bune retete de cafea cu gheata, insa, inainte sa trecem la retetele propriu-zise, v-am pregatit cateva ponturi care sa va ajute sa preparati cea mai buna cafea.
–> Pregatiti cuburile de gheata din cafea. Astfel veti avea acelasi rezultat racoros, insa cafeaua nu isi va pierde gustul si aroma prin diluarea excesiva cauzata de folosirea cuburilor de gheata din apa.
–> Pregatiti cafeaua preparata cu arome in forme de inghetata, beneficiind astfel si de o doza de cofeina si de un desert delicios
–> Iced Coffee sau Iced Latte iese cel mai aromat daca preparatele de baza sunt pregatite folosind un espressor de calitate.
Acum ca v-am trezit interesul, iata si retetele:
1. Iced Cappucino
Puneti intr-un blender:
½ cana de cafea,
½ cana de lapte cu cacao (folositi fie unul de cumparat fie preparati-l voi din lapte si cacao),
1 lingura de zahar (modificati voi in functie de preferinte)
Cuburi de gheata
Omogenizati tot cu blenderul. La sfarsit adaugati putina frisca lichida si omogenizati din nou, pana totul devine cremos.
2. Cafea cremoasa cu vanilie
Puneti intr-un blender:
1 cana de cafea
1 lingura de unt gras
½ lingurita esenta de vanilie
Omogenizati totul, si serviti folosind cuburi de gheata.
3. Cafea cu menta
Aceasta reteta este foarte simpla, insa de efect. Puneti intr-un pahar cateva frunze de menta si zdrobiti-le folosind un pistil.Turnati peste cafeaua gata preparata si racita (indulcita dupa gust). Serviti cu gheata. Pentru efect adaugati o crenguta de frunze de menta.
4. …pentru copilul din tine 🙂
In momentele in care sunteti intr-o dispozitie creativa, trebuie sa incercati aceasta reteta.
Umpleti un pahar cu gheata si turnati peste cafeaua preparata si racita. Puneti o cupa de inghetata de vanilie peste si decorati folosind niste Ornamente colorate, astfel obtinand bautura perfecta pentru copilul din voi.
5. Iced Coffee – simpla cu vanilie
Daca preferati o reteta mai traditionala de cafea cu gheata, aceasta este pentru voi. Pentru inceput trebuie sa preparati un sirop de vanilie dintr-o cana de apa, una de zahar si o pastaie de vanilie. Taiati pastaia in doua si asezati-o intr-un borcan. Puneti pe foc apa si zaharul pana acestea se uniformizeaza, mai apoi turnati in borcan peste pastaie. Dupa ce s-a racit, puneti capacul si lasati-l sa stea 12 ore.
Pentru cafea, umpleti o cana cu cafea racorita si indulciti-o folosind siropul de vanilie preparat anterior. Serviti-o folosind cuburi de gheata
6. Frappe cu aroma de vanilie
Aceasta reteta este potrivita si ca desert 🙂
Puneti intr-un blender urmatoarele ingrediente:
4 cupe de inghetata de vanilie
1 cana de cafea
1 cana de cuburi de gheata
⅓ cani de lapte
Sirop de caramel (dupa gust)
Omogenizati totul, turnati in pahare si serviti cu muuuulta frisca 🙂
7. Cafea cu aroma de caramel
Si aceasta reteta este una simpla si de efect. Trebuie doar sa puneti intr-un blender: 1 cana de cafea rece, 1-2 linguri de lapte si sirop de caramel dupa gust. Omogenizati si serviti alaturi de cuburi de gheata.
8. Cafea cu aroma de cocos prajit
Ca si in cazul cafelei indulcite folosind siropul de vanilie, si aceasta reteta incepe prin indicatiile oferite prepararii siropului de cocos prajit. Veti avea nevoie de: 1,5 cani de zahar, 1.5 cani de apa, 1 cana de cocos prajit si ½ lingurita esenta de cocos. Incepeti prin a pune pe foc zaharul si apa. Cand zaharul s-a topit, adaugati cocosul si esenta si luati de pe foc, lasand sa se odihneasca cel putin 5-10 minute. Apoi, strecurati siropul si depozitati-l intr-un borcan.
Dupa ce siropul este pregatit, preparati cafeaua dupa cum urmeaza: 1 cana de cafea, 1-2 linguri de sirop de cocos (dupa preferinte), lapte de cocos (daca este cazul) si 2-3 cuburi de gheata
Inspiratie
Voi ce reteta ati incerca?