Mai multe despre ceaiuri puteti citi aici.
Jupiter
Acum ceva timp, aflata in vizita intr-o florarie cocheta, am fost cucerita de parfumul iasminei inflorite. Desi cu un pret cam piperat, am cumparat uriasa planta cataratoare (creste pana la 3 m). Am rezistat cu ea in casa cam doua zile, dupa care am exilat-o – cu inima stransa – pe balcon: mirosul era atat de puternic incat, la expunere indelungata, producea senzatia de greata.
In saptamanile cat a mai fost inflorita si toata aroma ei era inchisa in spatiul stramt al balconului, hainele intinse la uscat erau inmiresmate cu parfumul ei senzual. Atat de puternic patrundeau in tesaturi incat mirosul balsamului disparea cu desavarsire.
Cam asa se prepara si ceaiul de iasmin. Florile de iasmina se amesteca cu ceaiul si se lasa acolo o noapte intreaga pentru ca mirosul lor puternic sa patrunda frunzele de ceai. Dimineata florile sunt inlaturate, seara urmand din nou sa fie adaugate flori proaspete.
Puterea si aroma ceaiului de iasmin este data de numarul de nopti in care aceasta operatiune este repetata. Aroma ideala este atinsa dupa 12 nopti de inmiresmare. Ca o poveste…
Titulatura de „ceai verde” este de cele mai multe ori improprie. De fapt ceaiul de iasmin este un ceai oolong, ceai traditional chinezesc, aflat la granita dintre verde si negru.
Cum este ceaiul? Este precum o intoxicare, dulce si aromata. Acest ceai relaxeaza si linisteste prin gustul sau delicat si rafinat. Indulceste mult gustul taios al ceaiului verde si il face ideal pentru a fi consumat la sfarsitul unei zile agitate.
Ultima oara l-am baut in varianta celor de la Twinings, proaspat intrati pe piata din Romania. Aroma a fost delicioasa, puternica dar nu gretoasa.
Puteti si sa colindati site-ul lor, foarte interesant construit, cu multe informatii utile. 🙂