Astfel incat, atunci cand au aparut la noi, am fost prima care sa imi iau! 🙂 Ma rog, poate a doua!:P
Am ales un ceai alb penru ca este destul de rar de gasit si eram curioasa ce fel de gust are.
Ceaiul alb este ideal pentru cei care iubesc ceaiul verde, dar nu il mai pot consuma pe seara din cauza cafeinei continuta de el. Ceaiul alb este facut din aceleasi plante, urmeaza acelasi procedeu de preparare ca si ceaiul verde, numai ca se folosesc in compozitia sa bobocii si mugurii sau frunzele foarte tinere.
Astfel incat, ceaiul alb este infinit mai delicat si are un aport energetic scazut, pastrand toate proprietatile valoroase de antioxidant.
Si dupa ce am lamurit pe scurt ce inseamna ceai alb, sa ne intoarcem privirea spre acest ceai in special. De ce in acest format?
Intrebarea mi-am pus-o si eu inainte de prima infuzie. Ok, arata mai fancy asa, dar doar pentru atata?!
Abia dupa infuzie am inteles: intr-un plic traditional, frunza de ceai este maruntita pana la a se transforma in pudra. Acolo producatorul poate sa adauge relaxat potentator de aroma (asa cum am descoperit la un ceai care se respecta – o sa va vorbesc despre el in viitor) pentru ca nimeni nu are cum sa vada.
In pliculete piramida, spatiul este generos iar frunzele de ceai sunt intregi. Aroma este puternica si este ca si cum ai prepara un ceai vandut la vraf fara sa mai ai bataia de cap a strecurarii.
Ceaiul alb de la Lipton are o aroma delicata si placuta. Il recomand cu multa caldura.
Nu stiu daca in Timisoara sunt astfel de reclame, insa pe aici prin Bucuresti ( pe la metrou mai ales ) sunt destul de multe reclame mari promovand tipul asta de ceai piramida. Am vazut pana acum de menta, gold tea ( probabil un fel de premium de yellow label ), forest fruit si inca unul dar nu mai tin minte. Am scris si eu un post micut despre chestia asta. Am cautat pe net si am gasit o lista cat de cat exhaustiva ( cred ) a numarului de sortimente care vin impachetate asa. Insa ceai alb nu am baut niciodata si acum pare a fi o ocazie buna.
O primavara insorita si calduroasa iti doresc
…………
XOX
Isabela
@Spadez – ba sunt si pe aici. sau ma rog, eu am vazut una 🙂
da, au o varietate de ceaiuri verzi, cel golden, mai este ceva cu vanilie si caramel, de diferite fructe. sunt destul de multe, depinde cum ai noroc sa le gasesti la raft.
Si la mine a fost prima oara cand am baut ceai alb si ma bucur ca cei de la lipton l-au facut astfel mai accesibil 🙂
@Isabela – multumesc. si tie la fel iti doresc 😉 :*
Mie personal nu-mi place ceaiul tip piramida Lipton, imi lasa un gust aspru si nu este foarte intens; trebuie sa pun 2 pliculete lao cana micuta ca sa aiba gust.
@Iulia – nu stiu ce sa zic. poate ai luat un pachet ghinionist 🙂
Fara suparare, dar ceaiul alb de la lipton are arome artificiale. Scrie chiar pe cutie. Si nu e ceai alb; e ceai verde, poate cu pceva ceai alb.
Ceaiul alb costa cam 1Euro/pliculet; si nu am gasit in romania.
Uitati aici cum trebuie sa arate ceaiul alb: http://www.white.dilmah.com/
@Anonim – da, stiu ca e artificial 😉
ceai alb veritabil se gaseste in romania la cei de la sonnentor
Din pacate ceaiul Lipton nu stiu cat ceai contine si nu stiu cat de "alb" e, in plus pentru conceptul de piramida s-au inspirat din State de la cei de la Tea Forte care au intr-adevar ceaiuri albe si organice, ce-i drept cam piperate la pret: http://www.teaforte.ro/ceai/cumpara-dupa-tip-de-ceai/ceai-alb
http://www.teaforte.ro/ceai/cumpara-dupa-tip-de-ceai/ceai-organic
FYI, ceaiul alb are cea mai mare concentratie de cofeina din toate ceaiurile:
http://tealove.wordpress.com/2010/12/03/white-tea-and-caffeine/