Se ia frumusete de ceafa de porc, se spala bine si se aseaza in tava.
Se curata o capatana intreaga de usturoi si se face o pasta din ulei de masline, usturoi, rozmarin si piper rosu si negru. Cu aceasta pasta se unge bine ceafa de porc si se da la cuptor la foc mic, acoperit pentru primele 45 de minute cu o folie de aluminiu.
Se da jos folia si in functie de stadiul fripturii, mai lasati in cuptor 15-20 de minute.
Wowwww, ce pofta mi-ai facut !!! Ceafa…cea mai gustoasa carne ..mmmmmm…arata tare bine. De cele mai multe ori o fac la gratar, dar imi place si reteta ta. Data viitoare asa o vom manca.
Super arata ! Si gustul cred ca este bestial de la usturoi si mirodenii. Felicitari !
Ma bucur ca v-a placut 🙂 este intr-adevar foarte aromata si se face fara multa bataie de cap. de aia imi plac mie mancarurile la cuptor 😀
arata foarte bine, ar fi foarte folositor daca ai posta si cantitatile.
este destul de dificil sa cantaresc praful de piper sau frunzulitele de rozmarin 🙂 sunt sigura ca toata lumea poate aproxima si adauga aceste condimente dupa gust
Mama ei de cura de slabire…cind vad ce postez uit de toate…miine dau fuguta sa cumpar o ceafa.
Pupici si mersi de reteta.
@Lale – adevarul e ca acestei retete nu ii poti rezista ;))
AMA DRAGA–Pacat ca este ora 23.00
acum m-asi duce sa fac.
Leonard (cu drag)
@Leonard – :)) ce e rau in gatitul de noapte? ;P