Azi va povestesc de o reteta simpla, care banuiesc ca se regaseste deja in meniul multora dintre voi. Dar pentru ca este sezonul cartofilor noi, nu puteam sa ratez ocazia de a vorbi de ea.
Reteta este foarte simpla, cu putine ingrediente si probabil tocmai de aceea foarte gustoasa. Se pregateste repede si va satisface si pe cei mai mofturosi 🙂
Ingrediente
1-2 linguri de marar tocat fin
1 kg cartofi noi
1 legatura morcovi noi
sare si piper dupa gustSpalati mai intai cartofii noi si indepartati pielita fie cu un burete de vase, fie cu putina sare grunjoasa.
Taiati cartofii in 2 sau 4, in functie de marimea lor – eu am ales pentru aceasta reteta cei mai marunti cartofi pe care i-am gasit in piata, fiind si mai ieftini decat cei mari.
Curatati la fel si morcovii, dar pe ei sa ii lasati intregi.

Stropiti cartofii cu putin ulei de masline si adaugati peste mararul, sarea si piperul. Cu mainile, amestecati bine cartofii, astfel incat mararul sa ii acopere cat mai bine.
Puneti totul intr-o tava si dati la cuptor pentru 30-40 de minute.

Sfat!
* Sezonul mararului nu este unul foarte lung. Profitati din plin de el si depozitati-l in frigider, in borcane, tocat marunt si conservat cu sare. Astfel, il aveti mereu la indemana, verde si aromat.
** Pentru un plus de gust, puteti inlocui uleiul de masline cu putina untura de rata.

Pofta mare!