IMG_3540

Dintre toate retetele de cartofi la cuptor (si nu am incercat putine!) aceasta mi s-a parut de departe cea mai delicioasa!

Ingrediente

6 cartofi mari
1 lingurita boia
1 lingurita chimen
putin ulei

2 lg patrunjel fin tocat
1 lingura suc de lamaie
2 catei de usturoi
sare si piper

Cartofii curatati, spalati si taiati ii puneti intr-un vas si presarati peste ei boiaua, chimenul si ii stropiti cu putin ulei. Amestecati bine sa se acopere fiecare cartof si apoi ii intindeti intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

IMG_3499

Ii dati la cuptor la flacara medie – mare si ii intoarceti cand vedeti ca incep sa se rumeneasca.

IMG_3521

Cand s-au facut cartofii ii scoateti si pregatiti sosul de usturoi.

Amestecati intr-un vas larg (in care sa incapa cartofii) sucul de lamaie, patrunjelul, usturoiul dat pe razatoarea fina, sarea si piperul. Adaugati cartofii (cu uleiul ramas in tava) si amestecati usor sa nu se sfarme.

Serviti cu o friptura simpla si garantez ca veti face senzatie! 😉

IMG_3527