Iata o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Eu una cu greu ma pot opri din mancat cand acesti cartofi umpluti imi sunt in farfurie.
Ingrediente:
Alege cartofii cei mai drepti si fara forme fanteziste. Curata-i si scobeste-i un pic in mijloc.
Aseaza-i intr-o tava unsa cu ulei, acopera tava cu o folie de aluminiu si lasa-i la cuptor.
Intre timp toaca ceapa, ardeii si rosiile si caleste-i impreuna intr-o tigaie cu putin ulei. Lasa-i pe foc pana cand compozitia scade si rosiile lasa zeama. La final, imediat dupa ce l-ai luat de pe foc, adauga 2 linguri de parmezan si amesteca bine, astfel incat acesta sa se topeasca.
Compozitia rezultata o adaugi in scobiturile cartofilor deja pe jumatate copti si acoperi tot cu un strat generos de parmezan. Acoperi din nou cu o folie si il mai dai la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
La final, presari peste tava patrunjel verde si servesti cald.
Hei, mi-ai dat niste idei foarte bune!
Mama mea e o fana post, asa ca mi-e greu sa fac ceva gustos, bun si consistent de mancare cand toate ingredientele trebuie sa fie din legume.
Keep going. 🙂
A, si inca ceva: n-ai spus ce faci cu resturile de cartofi scobite, ca e pacat sa le arunci.
Si pentru cate persoane e portia? 1 sau 2? Ca vreau s-o incerc si eu.
@ cami – ma bucur ! 🙂
eu nu tin post, dar am fost vreo doi ani vegetariana si am ramas cu multe retete 😀
resturile scobite nu sunt foarte multe. m-am gandit sa le pun in tava, langa cartofi – ceea ce si recomand. dar eu am un catel care e mort dupa cartofi cruzi si a trebuit sa il recompensez ca m-a pazit cat am curatat cartofii :))
portia e de doua persoane.
draga ama de vreo 3 zile ti-am descoperit retetele,si nu ma mai satur sa le citesc.cu siguranta voi face multe dintre ele.
la aceasta reteta,as vrea sa te intreb daca pot taia cartofii pe jumatate si apoi scobitisi umpluti.cu mult drag mariana.
Ma bucur mult mariana ca iti plac! Poti sa ii tai si in jumate, depinde de dimensiuni si de cat de mult vrei sa ii umpli. Eu zic ca asta se poate hotari cel mai bine la fata locului 🙂