Cartea aceasta a fost tiparita intr-un mod exagerat de urias.
Cele de la Polirom par mici carnetele pe langa ea, iar pentru mainile mele (cam micute e drept :D) cartea a fost mai degraba un obiect de tortura decat o sursa de placere voluptoasa (placere inteleasa doar de cititorii inraiti).
Ca orice cititor, sunt obisnuita sa citesc cam in toate contextele posibile – nu vreau sa pierd nicio ocazie de lectura. Din pacate cu aceasta carte am fost obligata sa ma marginesc la un citit incomod, doar la birou, cu cartea asezata frumos pe masa. Sa o tii in maini mai mult de 10-15 minute devine o experienta dureroasa.
Am blestemat in mod repetat ideea proasta de a tipari cartea in aceasta maniera. Volumul textului nu justifica dimensiunea – paginile sunt aerisite, fontul este cel putin 14. Si atunci de ce sa alegi o asemenea forma?
O fi vreo practica de marketing pe care eu nu o inteleg, dar din punctul meu de vedere o carte trebuie sa-si respecte propriile dimensiuni si trebuie luata in considerare si partea practica a lecturii, nu doar atarnarea unei coperti atragatoare si lucioase.
E simplu… Una bucata paperback = $10. Una bucata hardcover = $25. Cum sa rateze sa ia de 2 ori mai multi bani?
Ai cumparat-o, nu? Atunci marketingul si-a facut treaba.
Nu cred ca a cumparat-o. Pare a fi de la biblioteca.
Mie nu-mi plac deloc, dar deloc, hardcoverurile. Supracopertile de la unele din ele sunt mult prea fragile si de regula le indepartez atunci cand citesc cartile respective.
@ jen – cand cumpar carti de pe net de obicei nu verific daca e paperback sau hardcover, dar nu iti pot explica ce raci am cand vad un hardcover la o carticica de 120 de pagini. adica pretul probabil se dubleaza.
mi-as dori sa avem de ales, sa putem cumpara varianta pe care o dorim.
@andrei – nu, nu am cumparat-o. dupa cum se vede si din poza, e o carte de biblioteca.
daca as gasi o asemenea carte in librarie nu as da banii doar pentru ca e mare si copertata! m-ar convinge doar daca mi-as dori in mod deosebit sa citesc acea carte, iar faptul ca are un format mamut doar m-ar nemultumi.
de ex. Orbitorul lui Cartarescu – e exagerat! as fi multmai incurajata sa-l cumpar daca s-ar fi publiat in trei volume de dimensiuni decente.
@fluffyreader – da, e de la biblioteca 🙂
eu am un raft unde tin supracopertile – si pe mine ma incomodeaza! uneori uit sa le pun la loc, alteori le ratacesc :(( total inutile!
nu stiam ca exista ‘a map of love’ … 🙂
@aim – ce simplu ar fi sa existe 😀