Cafea cu aroma de Craciun – cum sa iti prepari propriul mix

Iubesc cafeaua. Dar cred ca deja stiti asta.
De fapt, ca sa fiu sincera, nu stiu cum as fi supravietuit acestor ultimi 8 ani de cand am copii si lucrez de acasa. Cu ore de munca imposibile, cu nopti nedormite si zile cand nu apuc nici sa ma asez.
Dar nu e vorba doar de necesitate. Cafeaua este momentul meu de rasfat. Cand incep sa imi beau cafeaua proaspata, fierbinte, cu spuma de lapte, apare si promisiunea ca din tot haosul si nebunia diminetilor, va urma o zi buna.
Desigur, este extrem de importanta si cafeaua si modul in care o preparam. Cititi aici mai multe despre tipurile de cafea si moduri de preparare. Si eu am incercat o multime pe parcursul anilor, dar mereu ma intorc la expressor.

Cand am ceva mai mult timp dimineata – asta se intampla de obicei in weekend – imi place sa imi imbogatesc cafeaua cu mirodenii. Acum cativa ani am “scapat” de zaharul din cafea si acum o beau doar cu spuma de lapte (micul meu rasfat matinal). Insa cand adaug mirodeniile, chiar si in lipsa zaharului, cafeaua mea devine de indata un desert delicios.
Si pornind de la aceasta idee, m-am gandit ca ar fi o solutie sa am mereu la indemana un amestec gata facut cu condimentele mele favorite. Si a rezultat o cafea aromata ca o turta dulce, care m-a dus de indata cu gandul la iarna si la sarbatori.

Iata ce amestec am folosit eu.

Ingrediente
200 gr cafea (proaspat macinata)
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita pudra de ghimbir
1/2 lingurita pudra de nucsoara
Semintele din jumatate de baton de vanilie

Puneti toate aceste ingrediente intr-un bol si amestecati-le temeinic. Cand s-au amestecat bine, puneti-le intr-un borcan sau recipient care sigileaza. Acest aspect este foarte important pentru mentinerea aromei – atat la cafeaua simpla, cand si la acest amestec. Cand desfaceti punga de cafea (boabe sau macinata), mutati cafeaua in recipiente care se inchid ermetic. Nu le lasati in punga lor, indiferent cat de bine le legati. Daca macinati cafeaua (si nu aveti un super aparat care va si macina pe loc cafeaua), macinati in cantitati mici, doar pentru cateva utilizari, astfel incat sa va bucurati de o aroma cat mai intensa. Si depozitati-o cat mai bine! (intentionat ma repet, sa stiti)

Mai departe pregatiti cafeaua cum o faceti de obicei si bucurati-va de ea! 🙂