Acum ceva timp am publicat cateva poze de aperitive facute de mama, cu promisiunea ca ne va dezvalui retetele.
Vi le redau mai jos cu precizarea ca desi sunt foarte simple, reusita lor tine de imaginatie si ornare! 🙂

Tortulet aperitiv

Cascaval
Sunca
Crema unt
Ardei rosu si verde taiat cubulete
Patrunjel uscat (Kotanyi)

Se taie o roata subtire de cascaval, special ales sa fie de aceasi circumferinta cu sunca.
Apoi se asambleazain urmatoarea ordine:
cascaval, crema de unt, ardei rosu, sunca, crema de unt, ardei verde si din nou cascaval, crema de unt,ardei,sunca etc.
La sfarsit se inveleste totul cu crema de unt (in care se amesteca un pic de boia pentru culoare) si se orneaza dupa dorinta.

Rulada de Pui

Piept de pui (feliat ca pt. snitele)
Kaizer (sau bacon) feliat subtire
Cascaval feliat subtire
Ou
Faina
Ardei

See pun in tava in urmatoarea ordine:
1 pe toata suprafata tavii primul strat este kaizerul; peste kaizer se pune cascaval, ardei fasii (de culoare rosie preferabil), pieptul de pui dat prin faina si ou (exact ca la snitele) si se repeta straturile (kaizer, cascaval, feliile de carne date prin faina si ou si tot asa pana la ultimul strat care sa fietot kaizer, peste care se pune cascaval).
Se pune la cuptorul gata incalzit. Este gata cand este bine rumenit.
Se feliaza dupa racire.

Rulada de cascaval cu pateu

Se rade cascaval pe razatoare (partea mica), se amesteca cu unt sau margarina, piper alb macinat si un pic de sare (daca mai este cazul) si se framanta pana se obtine o pasta de consistenta unui aluat.
Se intinde pe o folie alimentara cu mana umezita cu un pic de ulei; dupa ce s-a intins bine, se intinde peste pateul si peste care, in functie de imaginatie, se pot pune (ardei, oua fierte, masline, verdeturi);
Apoi se ruleaza in folia alimentara si se pune la rece. Se feliaza a doua zi.

Rosiile umplute cu salata de ciuperci

Se caleste ceapa cu ardei, dupa care se adauga ciupercile taiate marunt si se calesc impreuna; la sfarsit de tot se adauga usturoi razalit si patrunjel verde si se mai caleste 2 minute.
Dupa ce se raceste bine se adauga maioneza atat cat sa devina compozitia compacta, dupa care se umple rosia.

Gogoselele (ecler)

Sunt umplute cu pasta de peste: conserva de ton scursa, amestecata cu crema de unt, castraveti murati si marar.