Am in gradina opt tufe de busuioc si desi planific la iarna sa transplantez 1-2 si in ghiveci in casa, vreau sa profit de abundenta de frunze pline de uleiuri esentiale pentru a pune deoparte si pentru iarna.
Pentru a conserva frunzele de busuioc puteti fie sa le congelati, fie sa le uscati. Eu am ales de aceasta data varianta uscatului la soare.
Si aici aveti doua metode – fie culegeti planta cu totul si uscati intreaga tufa, fie procedati ca mine si uscati frunzulite care apoi le veti depozita la borcan.
Culegeti frunzele dimineata, inainte sa ajunga soarele puternic la ele. Atunci sunt incarcate cu cele mai multe uleiuri esentiale si sunt implicit mai aromate.
Spalati-le bine, bine.
Puneti-le la scurs pe un prosop de hartie.
Cand s-a scurs apa de pe ele, desfaceti frunzulita cu frunzulita si asezati-le pe o tava pe care ati pus un alt prosop de hartie. Puneti tava intr-un pervaz unde bate foarte tare soarele. La mine frunzele s-au uscat in una, maxim 2 zile.
Le-am sfaramitat putin si le-am depozitat intr-un borcan.
[…] DulceturiBusuioc uscatLegume la congelatorMarmelada de caiseMazare congelataPasta de leusteanUlei cu ardei iuteUlei de […]