0
4 In Uncategorized

Bufet de ciocolata calda

040


Daca asteptati musafiri si nu stiti cu ce sa ii rasfatati in graba, iata o idee extrem de simpla si absolut delicioasa: bufet de ciocolata calda!
De fapt, tot ce aveti de pregatit pe loc este ciocolata calda in sine, in rest totul se poate pregati din timp sau exista deja in casa: scortisoara, chocolate chips, marshmallows, biscuiti, cookies, bomboane. 
Pentru a da un aer mai elegant si oficial acestui aranjament, am folosit site-ul coprinted.com si mi-am personalizat repede o felicitare in foaia cu numele bufetului si carduri mici (teoretic pentru numerotarea meselor) pentru numele ingredientelor. 
Aici e o poveste nostima, pentru ca fiind tare grabita – evident, ca urmare a faptului ca imi petrec majoritatea timpului pe site-uri englezesti – am scris numele ingredientelor in engleza! ;))) Norocul meu ca doar eu am remarcat confuzia! :))
Ok, sa trecem la partea serioasa: alchimia ciocolatei calde!
022


Ca majoritatea lucrurilor delicioase, ciocolata calda este extrem de simplu de facut. Proportia de lapte si ciocolata (zic eu!) trebuie sa fie egala. La 100 gr de lapte, 100 gr de ciocolata.Puneti pe foc intr-o oala laptele in care maruntiti cubuletele de ciocolata si amestecati pana s-a topit complet.
Puteti adauga arome: vanilie, rom sau ce preferati voi. Menta!? 🙂 
La final, puneti cate un betisor de scortisoara in cesti si turnati peste ele licoarea fierbinte. Lasand cateva minute sa se raceasca, scortisoara va aroma si mai puternic bautura. 
Lasati fiecare invitat sa isi decoreze dupa voia inimii ceasca – cu si mai multa ciocolata sau sa puna marshmallows sa se topeasca in cesti. 

037

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  ReteteSavuroase
  30/01/2013 at 23:16

  Un deliciu de nerefuzat!

 • Reply
  ama
  31/01/2013 at 07:18

  Multumesc 😉

 • Reply
  Kadia
  31/01/2013 at 21:05

  arata excelent, desi in general nu prea beau ciocolata, la asta a ta n-as rezista!

 • Reply
  ama
  02/02/2013 at 15:57

  Kadia daca treci pe aici te inviti atunci la o ciocolata din asta <3

 • Leave a Reply