Zilele trecute am facut o prajitura care a avut nevie de multe albusuri (voi publica si acea reteta) si am ramas cu 8 galbenusuri frumoase, care insa cereau o reteta demna de ele. Am tot cautat idei, dar pentru ca nu aveam nevoie de o alta prajitura, am ales sa pregatesc aceasta minunata budinca, dupa o reteta de Martha Stewart.
Ingrediente 220 gr zahar
60 gr amidon
1 litru si 200 ml de lapte
8 galbenusuri
1/2 lingurita sare
50 gr de unt
semintele din o jumatate de betisor de vanilie
60 gr amidon
1 litru si 200 ml de lapte
8 galbenusuri
1/2 lingurita sare
50 gr de unt
semintele din o jumatate de betisor de vanilie
Amestecati zaharul cu sarea si amidonul. Turnati foarte incet cate putin lapte, amestecand cu telul pentru a dizolva cat mai bine amidonul. Cand ati turnat tot laptele, adaugati galbenusurile putin batute inainte (cat sa se sparga) si amestecati bine.
Puneti oala pe foc mic si amestecati cu telul pana se ingroasa compozitia si ajunge la consistenta unei budinci. Luati de pe foc si adaugati untul si semintele de vanilie. Amestecati pana se topeste untul, apoi treceti budinca printr-o sita fina sau o bucata de tifon.
Puneti budinca intr-un vas si acoperiti cu o folie alimentara: puneti folia direct pe budinca, astfel incat sa nu se formeze pojghita de deasupra.
Puneti la rece minim 3 ore inainte de servire.
Budinca racita are consistenta similara celei din comert, ceva mai cremoasa. Insa o puteti amesteca usor cu telul si veti obtine o crema delicioasa care poate fi servita ca un desert elegant si delicat.
Alte budinci delicioase:
Ce consistenta cremoasa are!
Cu ce as putea ilocui amidonul. Eu nu gasesc aici amidon. Mersi.