Voi ce faceti cu painea veche? O aruncati? Faceti paine in ou? O transformati in pesmet sau crutoane?
Ei bine, ce ziceti de reteta asta? Budinca din paine, cu mere, scortisoara si caramel.
Ingrediente
4 mere medii
1 lingurita de scortisoara
100 gr zahar
2 linguri unt
3 oua batute
250 ml lapte
esenta de vanilie
8-10 felii de paine
Mai intai fierbeti merele in apa cat sa le acopere. Cand s-au inmuiat, luati-le de pe foc, scurgeti-le si amestecati-le cu scortisoara.
Puneti zaharul impreuna cu untul intr-o cratita micuta si lasati la foc mic pana se topeste. Turnati caramelul intr-o forma de chec.
Bateti ouale cu laptele si vanilia.
Peste caramelul din tava puneti un rand de paine, peste paine intindeti merele, apoi inca un rand de paine si la final turnati cu grija amestecul de ou cu lapte. Apasati usor sa ajutati putin painea sa se imbibe in ou.
Acoperiti si lasati la rece peste noapte.
Dimineata puneti la cuptor pentru 45 minute-1 ora sau pana cand trece testul cu scobitoarea 🙂
Cand e gata, rasturnati budinca din tava si taiati felii.
Ce bine arataa!
Am si eu la cuptor budinca asta, de mai bine de 1 ora si 20 de minute dar tot lichida mai este compozitia…trebuie sa se inchege bine de tot?
Tocmai am scos-o din cuptor, dar s.a lipit…nu seamana deloc cu cea din poza de pe site…nu stiu la gust cum este ca inca frige..dar s.a cam ars un pic, si tot lichida e compozitia…
Imi pare rau 🙁 dar compozitia nu trebuia sa fie lichida din primul moment pentru ca sunt 8-10 felii de paine acolo
🙂 suna ff bine, eu o voi incerca cu paine de secara si melasa.
Este undeva un buton pt printarea retetei? daca nu…eu cred ca ar fi util, la ce retete minunate ai!!
suna tare bine cu melasa 😀
sper ca in curand sa am si eu buton de printat 🙂
Dacă nu sta la rece o noapte nu iasă?
Trebuie sa stea cateva ore pentru a se inmuia painea.