IMG_0059

Ingrediente

putin unt la temperatura camerei pentru forme (ramekins)
70 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
un varf de lingurita de sare
3 oua
170 gr zahar
50 gr unt
1 lingurita coaja rasa de lamaie si sucul de la 2 lamai
220 gr lapte
zahar pudra

Incalziti cuptorul si ungeti sase forme ceramice (ramekins) sau alte vase termorezistente. Puneti intr-o tava adanca.
Veti avea nevoie de aproximativ 6 ramekins.

IMG_0036

Intr-un vas amestecati ingredientele uscate – faina, praful de copt si sarea.

In alt vas (mai incapator), amestecati galbenusurile cu 100 gr de zahar. Cand s-a omogenizat si a devenit pufos, adaugati untul, zeama de lamaie, laptele si faina amestecata cu praful de copt.

Intr-un al treilea vas, bateti bine albusurile cu restul de zahar, pana obtineti o spuma tare. Incorporati aceasta spume in aluat. Turnati aluatul in formele pregatite.

Turnati in tigaia in care sunt formele apa fierbinte pana ajunge nivelul la jumatatea formelor. Dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Pudrati cu zahar inainte de a servi.

IMG_0061