putin unt la temperatura camerei pentru forme (ramekins)
70 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
un varf de lingurita de sare
3 oua
170 gr zahar
50 gr unt
1 lingurita coaja rasa de lamaie si sucul de la 2 lamai
220 gr lapte
zahar pudra
Incalziti cuptorul si ungeti sase forme ceramice (ramekins) sau alte vase termorezistente. Puneti intr-o tava adanca.
Veti avea nevoie de aproximativ 6 ramekins.
Intr-un vas amestecati ingredientele uscate – faina, praful de copt si sarea.
In alt vas (mai incapator), amestecati galbenusurile cu 100 gr de zahar. Cand s-a omogenizat si a devenit pufos, adaugati untul, zeama de lamaie, laptele si faina amestecata cu praful de copt.
Intr-un al treilea vas, bateti bine albusurile cu restul de zahar, pana obtineti o spuma tare. Incorporati aceasta spume in aluat. Turnati aluatul in formele pregatite.
Turnati in tigaia in care sunt formele apa fierbinte pana ajunge nivelul la jumatatea formelor. Dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Pudrati cu zahar inainte de a servi.
Delicioasa, mi-ai facut pofta!
Delicioasa! Chiar ieri am facut un lime pie.. no bine, aceeasi marie, da alta palarie 😉 Imi plac dulcegariile dulci acrisoare..
Mmm…aratã yummy:)
Minunata budinca!!!Pupici
Super arata! Cat despre gust… mmm… pot primi o portie? 🙂
Pupici
Multumesc mult de aprecieri si ma bucur ca va place reteta! Va invit pe toate la o budinca 🙂
am facut-o dar ceva nu e regula , n-am inteles untul cat , nu era cantitatea trecuta la ingrediente , nu a iesit ca a dvs , aspectul nu e acelasi si pe fund era lichida…, poate ma sfatuiti…
Foarte bine arata! 🙂 Felicitari!
Bianca untul trebuie putin, cat sa ungi vasul, cum se vede si in poza. Nu stiu de ce a ramas lichida – a stat suficient la cuptor?
Roxana multumesc 🙂
Trebuie sa fie foarte delicioasa, imi place tare mult mult cum arata. Pupicei
Irina,
Budinca asta a devenit unul dintre deserturile mele favorite :))
Dupa ce se amesteca galbenusurile cu zaharul scrie ca se adauga untul…care unt? ca nu e trecut la ingrediente, in afara de cel pt uns…
offf da, cam 50 de grame (in total, cu tot cu cel de uns)
Multumesc. Si o alta intrebare: se poate pune compozitia intr-o singura forma mai mare? Crezi ca iese? Sa aveti cu toatele spor si inspiratie la bucatareala!
sigur ca da! doar ca ia mai mult timp pana e gata.
Am facut-o si eu. A iesit delicioasa! Am imbunatatit-o nitel, adaugand coaja de portocala confiata si zahar vanilat, iar faina am pus in cantitati egale de grau si de orez. Am pus-o intr-un vas mai mare si a stat cam 1 ora la cuptor. Minunata! Multumesc si felicitari pentru blog! Roxana
Multumesc mult Roxana si ma bucur mult ca ti-a placut 🙂 imbunatarile tale sunt foarte inspirate si cu siguranta foarte aromate 🙂
ama, sigur sunt doar 70 g. de faina? Mi s-a parut cam moale compozitia si am mai pus 100 g. dar daca imi spui ca sunt destule 70 g. data viitoare indraznesc sa respect reteta :). oricum, a iesit delicioasa.
Madi sigur 🙂
E nevoie doar de putin faina, care se duce in crusta, restul e crema 🙂 Daca maresti cantitatea iese mai degraba o prajitura, nu o budinca 🙂
mi-am imaginat eu, dar….
imi fac curaj sa mai incerc o data.
Delicioasa,am incercat reteta si a iesit perfect.Am luat ceva laude de la invitatii care au degustat. Succes si multumesc
Laurentiu ma bucur mult ca a iesit bine reteta si multumesc de comentariu 😉
Incerc si eu sa aplic reteta dar cum nu ma pricep f tare in ale bucatariei mai am nevoie de cateva detalii 🙂
In cuptor la ce temperatura se lasa 30' ?
Pt cuptor electric mai este necesara faza cu apa din tigaie ?
Sper sa.mi iasa la fel de gustoasa ca a ta 😉
Merci
Gia
Gia, din pacate detalii despre temperatura nu pot sa iti dau pentru ca eu am cuptor pe gaz, fara temperatura.
Dar apa e obligatorie, indiferentd e cuptor! 🙂