Mereu am avut o slabiciune pentru budinci si am tot incercat diverse retete. Aceasta versiune mi s-a parut cea mai apropiata de varianta la plic, doar ca mai bogata si mai aromata. Si normal, cum altfel sa fie cu ciocolata si smantana adevarata, nu praf?! 🙂
Ingrediente
3 linguri de cacao
80 gr de zahar
3 linguri de amidon
1 vf cutit de sare
600 ml lapte
120 gr smantana
80 gr ciocolata
vanilie
Amestecati mai intai ingredientele uscate (cacao, zahar, amidon, sare si vanilie) si incorporati incet smantana si laptele, amestecand incet, sa nu formeze cocoloase.
Puneti pe foc si amestecati usor cu telul pana incepe sa se ingroase compozitia. Cand s-a ingrosat, adaugati ciocolata taiata bucatele mici (sau razuita) si amestecati usor pana se dizolva complet.
Turnati apoi compozitia in vase ceramice rezistente, acoperiti-le cu o folie si lasati-le la rece minim 4 ore.
Pofta mare! 🙂
Ama, super reteta, o sa o incerc si eu chiar in seara asta. Multumesc :*
Sper ca iti place 🙂
Ama, ajuta-ma , te rog! despre ce smantana este vorba?
vreau si eu s-o incerc azi!
multumesc
adelaide
Adelaide, smantana normala, proaspata, nu din acea la cutie
Ma inspira foarte mult retetele tale felicitari!
As avea o intrebare, aici este vorba de smantana normala sau de frisca lichida?
Smantana dulce sau fermentata?
Cleos
Smantana fermentata 🙂
Ce grasime trebuie sa aiba smantana?
Multumesc
Cu respect, Emilia
Emilia, nu stiu daca acest aspect conteaza prea mult. Eu folosesc smantana de 12%
Acum am facut-o. Minunata. Cred ca o va manca cu mare drag fetita cand va veni de la gradinita. Multumim
Cu mare drag si ma bucur mult ca ti-a placut 🙂 sper ca si fetitei 🙂