De cand am descoperit semintele de chia, m-am indragostit iremediabil de ele. Pe langa faptul ca sunt un super-aliment (au foarte mult calciu, fier, fibre, potasiu, omega 3 si 6 etc) au proprietatea incredibila de a face budinca! 🙂 Simpla, fara foc, gustoasa si incredibil de sanatoasa!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De cand am descoperit chia, budinca din seminte de chia a devenit micul dejun preferat al Nataliei.
Si al meu! Pentru ca se prepara foarte rapid, copilul linge vasul si am acea multumire interioara ca i-am asigurat copilului meu un mic dejun nutritiv. 
Azi, va prezint reteta mea de baza, pe baza careia tot improvizez in functie de ingredientele disponibile. 
Ingrediente
2-3 linguri de chia
100 ml lapte
1/2 lingurita ulei de cocos
1 banana
2-3 capsuni
cateva boabe de afine
cereale (ovaz sau hrisca)
Cu o seara inainte, pun semintele de chia in lapte si le las peste noapte in frigider. 
Pana dimineata, ele se umfla si elibereaza acea substanta gelatinoasa care incheaga laptele. 
Dimineata, cand pregatesc micul dejun, pun in blender uleiul de cocos, banana si capsunile (congelate, in aceasta perioada) si fac un pireu de fructe, pe care il amestec cu chia.
Optional adaug putine cereale (hrisca e preferata noastra) si cateva bobite de afine! 
Si e gata micul dejun ♥

Related posts