Ingrediente
1 avocado
sucul de la 1/2 de lamaie
2 oua
o jumatate de lingurita de unt
sare
1/2 ceapa rosie
1 catel de usturoi
aprox. 70 grame ton afumat de la Ocean Fish
piper proaspat macinat
baghete
Ouale le bateti cu un praf de sare, le turnati intr-o tigaie incinsa si unsa cu putin unt si le amestecati pana se gatesc. Pentru a ramane pufoase, nu le tineti mai mult de 2-3 minute.
Apoi curatati avocado, puneti peste el foarte putina sare si sucul de la lamaie si dati-l prin blender. Aici puteti sa va jucati dupa preferinte. Zeama de lamaie este esentiala pentru a preveni oxidarea fructului, dar puteti pune mai putina daca nu va place in combinatie cu peste. De asemenea, alegeti in functie de preferinte cat de moale sa fie pateul de avocado: puteti sa il lasati bucatele sau sa il tineti mai mult in blender pentru a obtine o pasta cremoasa.
Taiati ceapa inele si prajiti painea.
Cand s-au rumenit feliile de paine, le frecati usor cu putin usturoi.
Iar acum tot ce mai aveti de facut este sa asamblati bruschetele.
Puneti primul strat de avocado, cateva feliute de ceapa rosie, omleta, la final bucatele din tonul afumat si la final rasniti peste piper.
Pofta buna!
Mama, cum arata, ma ia cu ameteli de pofta 🙂 Oare merge si cu somon afumat daca nu gasesc ton? Elizei mele i-ar placea la nebunie, e fan avocado si somon afumat si cred ca i-ar placea si tonul. Iar scrobul ala moale de ou e preferatul meu, de cand am invatat sa-l fac ca la carte nici sa nu mai vad omleta in fata ochilor 🙂
Arata minunat! Trebuie incercate rapid:)
Uneori asa imi vine sa ma mut la tine in bucatarie!
multumesc mult!
merge grozav si cu somon! :))
Demential! Tot cu pasta de avocado, dar cu somon afumat si ou posat am mai facut si eu, dar acum trebuie musai sa incerc si cu ton. Imi ploua in gura 🙂
Simona cu somon si eu am mai facut, dar a prins bine schimbarea asta la ton 😉
[…] Bruschete cu avocado, ou si ton afumat […]