Asa cum am scris deja si din titlu, aceste briose se pregatesc foarte usor si rapid si sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare.
Ingrediente
105 gr de faina
75 de grame de seminte de chia
1/2 lingurita de scortisoara
un varf de lingurita de sare
un varf de lingurita de nucsoara
1/2 pliculet de praf de copt
4 linguri de zahar
1 ou
80 ml lapte
1 ligura ulei de cocos
Se amesteca ingredientele uscate: faina, chia, scortisoara, nucsoara, sarea, praful de copt si zaharul.
Se pune in mijloc oul si uleiul de cocos topit si se incepe amestecarea in aluat cu miscari circulare, cu un tel. Treptat se adauga si laptele.
Nu e nevoie de mixer la aceasta reteta. Puteti lucra cu un tel sau o simpla lingura de lemn! 🙂
Cand aluatul e gata, se toarna in formele de briose si se coace la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea (scobitoarea infipta in mijlocul briosei, iese curata).
Noi le-am servit la micul dejun, taiate pe jumatate si unse cu dulceata de capsuni de la dm (pe care va recomand sa o incercati!).
Super reteta, multumesc pentru postare 🙂
cu drag <3
Si eu abia astept sa o incerc! Cam cate bucati ies din reteta? Ma gandesc sa dublez ingredientele sa iasa mai multe.
mi-au iesit cam 8 bucati 🙂
Buna! Ai idee se pot face briosele si in stil Keto? Sa inlocuiesc faina cu faina de cocos? Multumesc!
Monica, imi e teama ca nu iti pot raspunde cu siguranta pentru ca nu am incercat. Totusi, este o reteta atat de simpla si de practica, incat cred ca ar merge cam cu orice tip de faina. Textura e posibil sa difere, dar rau nu cred ca iese 🙂