Ingrediente
1. Incingeti cuptorul si puneti in formele de muffin hartia speciala sau ungeti forma cu putin unt.
2. Amestecati semintele si puneti-le intr-o tigaie pana se rumenesc usor.
3. Puneti smochinele impreuna cu o cescuta de apa si amestecati in blender pana e obtine o pasta.
Puneti acest amestec intr-un bol si amestecati cu banana facut piure, iaurtul, uleiul, vanilia, galbenusul de la ou si 50 gr din cantitatea de zahar. Amestecati si lasati deoparte.
4. Amestecati faina cu praful de copt, cu bicarbonatul si semintele.
5. Bateti albusurile spuma. Cand s-a format spuma, adaugati treptat restul de zahar si bateti pana cand se intareste.
6. Amestecati albusurile in amestecul cu banane.
7. Integrati in amestecul de faina pana se formeaza aluatul si puneti-l in tava pregatita.
Uite ca la varianta asta cu seminte nu m-am gandit , insa imi place tare ideea !!! 😉 Ce frumos arata scaldate-n soare !!!:)
Ce frumoase sunt… Faina reteta!
Pupici
Foarte faina reteta! Daca as avea 2-3 briose la micul dejun nu cred ca mi-ar mai trebui altceva.
si mie mi-a placut tare mult reteta asta 🙂
NU E PREA MULTA FAINA?
nu. sunt totusi doar 350 gr de faina si ai multe componente umede – smochinele, iaurtul, bananele
Tocmai le am facut.sunt f bune.insa am inlocuit sem de dovleac si fl soarelui cu chia.si am macinat toate sem a i sa le poata manca si bb de 1 an si 8 luni.as vrea totusi sa inlocuiesc uleiul si zaharul.ai idee cu ce?multumim pt idei.andreea
eu cred ca zaharul il poti sari fara probleme din reteta.
iar in loc de ulei – unt de cocos 🙂
De-abia astept sa incerc reteta! Acum ceva timp, am incercat mai multe retete de briose dulci dar nu mi-au iesit si nici nu aveam pe cine sa intreb de detalii pe parcurs….:)
Zina daca nu ai experienta, nu te-as sfatui sa incepi cu acestea. Au un aluat ceva mai dificil 😉 incearca-le pe cele cu afine de exemplu, de aici de pe blog