branza cu usturoi copt si marar

 

Aceasta crema aromata este perfecta pentru micul dejun (fie ca o serviti pe o felie de paine prajita sau alaturi de un ou prajit crocant), dar si alaturi de o friptura si cartofi la cuptor. Si alaturi de niste legume. Ok, recunosc, mi se pare ca s-ar potrivi la orice, atat e de gustoasa! 🙂

Ingrediente
250 gr de branza dulce cremoasa

1 capatana de usturoi
1/2 legatura marar tocat
2 linguri ulei de masline
sare dupa gust

Mai intai trebuie sa coaceti usturoiul la cuptor, capatana intreaga, necuratat. Taiati un capacel de pe capatana de usturoi, cat sa scoateti la iveala cateii de usturoi, turnati peste putin ulei de masline si lasati la copt pentru 30-40 de minute.
Evident, ar fi o risipa sa coaceti o singura capatana de usturoi, de aceea eu va recomand sa pregatiti aceasta reteta deodata cu supa-crema de usturoi copt sau supa gourmet de conopida si usturoi copt.

Curatati usturoiul si pasati-l. Amestecati-l cu branza, mararul si uleiul de masline. Potriviti la gust cu sare – eu am pus cam o lingurita.