Ingrediente:

80 g sunca
800 g carne de vitel
3 lg bulion
250 ml supa
2 catei de usturoi
cimbru
1 foie de dafin
400 g ceapa
400 g ciuperci
sare
piper
taitei


Aceasta este una dintre retetele mele preferate, reteta pe care o gatesc periodic de multi ani de zile. Din pacate, cu trecerea timpului ea a suferit o schimbare esentiala: a trebuit sa renunt la cei 500 de ml de vin care se adaugau sosului. Daca voi va permiteti si stiti ca nu e nevoie sa urcati la volan dupa aceea, va incurajez sa adaugati si vin. Daca nu, puteti sa gatiti sosul asa cum fac eu.

Mai intai se caleste sunca pana se rumeneste, se scoate pe o farfurie si se pune deoparte.
In tigaia infierbantata puneti carnea de vitel si rumeniti-o pe toate partile. Apoi inglobati peste ea bulionul, supa, usturoiul tocat, cimbrul, dafinul, sarea, piperul si ceapa tocata marunt (si daca se poate si vinul).
Lasati sa fiarba molcom la foc mic, si cu o jumatate de ora inainte de servire adaugati si ciupercile.

Se serveste cu taitei.

***Recipe in EnglishBoeuf bourguignon with noodlesIngredients:80 g bacon800 g veal3 tablespoons of tomato sauce250 g of vegetable soup2 garlic clovessummer savorybay leafsaltpepper400 g chopped onion400 g mushroom
Fry the bacon and let it drip on a plate. Put the veal in the hot frying pan and let it roast on all sides.
Baste it with the tomato sauce, the soup (you might use wine as well) and add the onion and the herbs. Let it boil slowly and 30 minutes before it is ready, add the mushrooms.
Serve with noodles.