Pe Bobita si pe Buburuza i-am cunoscut initial ca Bogyó és Babóca, personajele preferate ale Nataliei la desenele in limba maghiara. 
Tin minte ca primul filmulet descoperit a fost cel cu prima zi la gradinita (vedeti aici), la care m-am uitat si eu cu egala incantare. 
Am avut din start o slabiciune pentru lumea lor marunta si fermecata. Poate pentru ca, in copilarie, fix lumea asta mi-o imaginam si eu, in timp ce ma jucam in gradina bunicii. Dar dincolo de concept, mi-au placut desenele simple dar colorate, muzica si mai ales aventuriile tuturor gandaceilor. 
Fiecare episod este o poveste plina de invataminte. Mi se par un pic mai elaborate decat Peppa, putin mai complexe, dar in aceasi masura de fermecatoare si educative.

Si daca tot am amintit de Peppa.
Peppa are in spate o adevarata industrie: carti, hainute, jucarii. Ea a fost primul personaj adus de pe ecran in casa si Natalia a fost fascinata. Are mici figurine cu Peppa pe care le tine in manuta si le cara peste tot cu ea.

Iar Bobita si Buburuza au fost urmatoarele personaje care au coborat din calculator intr-o carte colorata de povesti, de rasfoit, atins si studiat.

Natalia s-a bucurat nespus sa-si regaseasca personajele in varianta tiparita si aceasta a devenit cartea care este rasfoita zi de zi si a fost studiata pana in cele mai mici cotloane.
Pentru ca, desi nu pot nega avantajul faptului ca personajele ii erau cunoscute dinainte, cartea ne permite un studiu mai atent si mai aprofundat al tuturor detaliilor prezente in desene. Ca de exemplu detalii de decor din casa Mamarutei sau expresiile soarelui (tristete, furie, fericire), in functie de aventuriile celor doi prieteni.

Cartea de fata, parte a colectiei editate de Editura Casa, contine doua povesti (Prietenia si Curcubeul) si se poate gasi la Bebe Librarie, o librarie speciala pentru copii. 

Daca doriti sa vedeti desenele, acesta este canalul YouTube al producatorului – KEDDnetwork, iar desenele le veti gasi in mai multe limbi, printre care si romana.