M-am obisnuit greu cu ceaiul Earl Grey. Prima oara cand l-am baut mi s-a parut prea aspru si dur, nu intelegeam cum poate fi atat de faimos. Dar cu timpul (imi puteti observa determinarea) a inceput sa imi placa si acum mi se pare unul dintre cele mai gustoase ceaiuri. Ba mai mult, am inceput sa adun mai multe variante de Earl Grey.
Totusi cand am descoperit aceasta reteta am fost foarte sceptica: cum sa bag frunzele de ceai in aluat? Si daca ceaiul este atat de tare, nu vor avea prajiturile un gust prea puternic?
Dar am decis totusi sa incerc si am avut parte de o surpriza deosebita. Biscuitii sunt extrem de aromati, dar delicat si elegant.
Ingrediente:
400 grame de faina
2 linguri de ceai Earl Grey
praf de sare
200 grame de unt
100 grame zahar
1 lingura coaja de portocale
1 Frecati bine untul cu zaharul.
2 Cand se dizolva zaharul si obtineti o pasta, adaugati sarea, coaja de portocala si ceaiul Earl Grey.
3 Incepeti sa adaugati treptat faina.
4 La final, rulati aluatul in celofan sau hartie de copt (ca aici) si lasati-l la congelator minim 2 ore, maxim o luna.
5 Scoateti din congelator si taiati cu cutitul (eventual inmuiat in apa calda) feliute pe care le dati la cuptor.
Ama ce ceai anume ai folosit? Mersic.
Bianca o versiune Earl Grey primita cadou din Turcia. Nu inteleg ce scrie pe cutie. Dar se gasesc si la noi versiuni varsate in ceainarii.
Ama, acesti biscuiti ii poti face si cu floare de levantica in loc de Earl Grey.
Sint nemaipomeniti.
Ama iti ofer cu multa simpatie premii de mai, cand ai putin timp liber te astept cu drag.
@Cuisinette – da, o idee foarte buna 🙂 multumesc!
@Maria Elena – multumesc mult pentru premii!
nu prea mă omor eu după stat în bucătărie, dar poate o conving pe iubita mea să facă un sacrificiu pentru națiune… sună prea atrăgător…
@Adrian – multa bafta la convins :))