M-am obisnuit greu cu ceaiul Earl Grey. Prima oara cand l-am baut mi s-a parut prea aspru si dur, nu intelegeam cum poate fi atat de faimos. Dar cu timpul (imi puteti observa determinarea) a inceput sa imi placa si acum mi se pare unul dintre cele mai gustoase ceaiuri. Ba mai mult, am inceput sa adun mai multe variante de Earl Grey.

Totusi cand am descoperit aceasta reteta am fost foarte sceptica: cum sa bag frunzele de ceai in aluat? Si daca ceaiul este atat de tare, nu vor avea prajiturile un gust prea puternic?

Dar am decis totusi sa incerc si am avut parte de o surpriza deosebita. Biscuitii sunt extrem de aromati, dar delicat si elegant.

Ingrediente:

400 grame de faina
2 linguri de ceai Earl Grey
praf de sare
200 grame de unt
100 grame zahar
1 lingura coaja de portocale

1 Frecati bine untul cu zaharul.

2 Cand se dizolva zaharul si obtineti o pasta, adaugati sarea, coaja de portocala si ceaiul Earl Grey.

3 Incepeti sa adaugati treptat faina.


4 La final, rulati aluatul in celofan sau hartie de copt (ca aici) si lasati-l la congelator minim 2 ore, maxim o luna.

5 Scoateti din congelator si taiati cu cutitul (eventual inmuiat in apa calda) feliute pe care le dati la cuptor.

Se servesc cu ceai 😉