Natalia trece de cateva zile printr-o perioada mai dificila – se pare ca ies dintisorii nr. 5 si 6 si o agita tare. Musca nervoasa in orice, dar pare ca nimic nu ii “scarpina”gingiile. Asa ca am decis sa ii pregatesc niste biscuiti cu ingrediente naturale sa poata sa roada in voie.
Nu mi-au placut biscuitii din comert si pentru ca mi s-au parut prea moi. Natalia ii rupea deja din mana, nici nu mai ajungeau intregi la gurita.
2 banane
10 linguri faina de mei
10 linguri faina de ovaz
1/2 lingurita scortisoara
2 lingurita pudra de roscove/carob
1/2 pliculet praf de copt
2 linguri ulei de masline
Bananele le-am pasat si le-am amestecat cu uleiul, scortisoara si roscovele.
Am adaugat treptat faina pana am ajuns la consistenta dorita – un aluat care se poate intinde.
Am decupat biscuiteii in forme care mi s-au parut mie mai usor de tinut in manuta.
Le-am pus pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am copt cam 20-30 de minute.
Mie mi s-au ars putin, dar au fost foarte apreciati chia si asa :))
Natalia s-a bucurat tare de ele – mi-au iesit foarte dulci de la banane si crocanti. I-a dat de lucru si a ajutat-o si la calmat gingia. Chiar si noi, cei mari, am rontait cativa!
15 Comments
adra_bell
30/01/2012 at 10:24Mmmm, arata f bine in manuta grasunica! Multumim, notez pentru mai tarziu!
Ada Demirgian
30/01/2012 at 11:15Bravo, Ama! Mi-ai dat de lucru, noroc ca n-am toate fainurile alea:)
ama
31/01/2012 at 09:25Adra_bell foarte bine a stat si in mana mea :))) sa stii ca Nati ii ADORA.
Ada – mereu ma bucur cand bag pe cineva in bucatarie 😛 oricum, se fac fff usor 🙂
Bianca
31/01/2012 at 21:30Ama, de ce mai pui si praf de copt? In ideea ca nu trebuie sa creasca, nu au nevoie de agent de crestere biscutii pentru pitici. Poate sunt mai ok fara. Spor la treaba.
ama
01/02/2012 at 08:43Bianca dupa m=am gandit si eu :)))
Mirabela
28/03/2012 at 12:21buna, si multa sanatate micutei Natalia 😛 as vrea sa fac si eu acesti biscuiti dar nu am toate ingr, as putea folosi faina de orez si de porumb, sau de secara? multumesc mult! 😀
ama
29/03/2012 at 05:27Mirabela poti inlocui cu alta faina 🙂 conteaza sa ajungi la niste biscuiti tare sa poata ei rontzai in voie 🙂
Spiridusha
28/04/2012 at 07:15Saptamana asta ii cumparasem lui Cristi biscuiti de la Organix, si (n-am nimic cu brandul) mi s-a parut ca miroseau a mancare de pets. Prin urmare, am urmat pasii:
-cauta pe google "biscuiti bebelusi ama"
-vizionat reteta
-prestat(cu resursele din dotare, putin diferite)
-trait fericire cand copilul manca
:)))) Pe scurt, am facut si eu si au fost buni
ama
01/05/2012 at 09:55Spiridusha ma bucur mult :)) si mie imi plac biscuitii astia, asa mai tari ptr ca roade la ei. desi sunt cam nepractici in deplasare ca se mozoleste rau ;))
marilena
10/05/2012 at 18:42Ama, am incercat si eu azi biscuitii si mi-au iesit foarte foarte tari 🙁 Abia i-am papat eu ce sa mai zic piticul mi i-a scuipat.
Unde am gresit?
Lingurile de faina trebuie sa fie cu varf sau rase?
Cuptorul la cate grade l-ai pus.
Ma gandesc ca ori am pus prea multa faina ori i-am ars.
Pls help!
ama
11/05/2012 at 07:25Marilena mie si Nataliei ne-au placut mai tari. Natalia nu era obisnuita cu cei moi din comert (ea pe aia nu ii mananca nici azi) si ii prefera pe cei tari. Daca vrei sa fie mai moi poti sa adaugi in plus apa/lapte/iaur (scade termenul de pastrare) sau schimba tipul de faina 🙂
Ana
12/06/2012 at 12:50o sa-i incerc si eu pe smurful meu, la cate luni ai inceput cu biscuitii? roscove nu i-am mai dat, nici scortisoara, ovaz si mei. sa ii fac toleranta digestiva intai? avem 6luni 1/2..
ama
13/06/2012 at 07:12Ana da, mai asteapta. Si neaparat introdu toate aceste ingrediente treptat si incet, incet (cu regula aceea de 3-4 zile intre ele). Abia cand vezi ca are toleranta la toate ii poti da 🙂
raluca
29/01/2013 at 20:52buna ama, am incercat si eu biscuitii pe dintishorii galustei mele. a fost incantata ! insa mie mi s-au parut putin amari. asa ar trebui sa fie ?
ama
31/01/2013 at 07:29Raluca nu cred ca ar trebui 🙁 o fi fost de la faina.