Am pregatit zilele trecute niste grozavi biscuiti cu vanilie, dupa o reteta de Sanda Marin. Biscuitii acestia se pregatesc foarte repede, sunt crocanti si aromati, perfecti langa o cana de lapte sau de cafea.
Ingrediente
4 oua
125 gr unt
130 gr zahar vanilat
210 gr faina
4 oua
125 gr unt
130 gr zahar vanilat
210 gr faina
Se freaca bine untul, pana devine spumos.
Apoi se adauga zaharul si galbenusurile si se continua cu mixerul pana obtineti o crema pufoasa.
Adaugati faina in ploaie si la final incorporati albusurile batute spuma.
Puneti gramajoare mici in tava si se pun in cuptorul incins, la foc mediu.
*Eu am folosit zahar normal, in care am tinut cam o luna betisoare de vanilie.
Dupa cum vedeti din sesiunea mea foto sabotata, biscuiteii au avut mare trecere 🙂
Simpaticul suport de cana – de la Harmony Handmade
Sunt deliciosi si f usor de pregãtit, pozele sun f faine, vã îmbrãtisez 🙂
Sunt foarte faini, tocmai i-am scos din cuptor:) Fetele incantate si daca sunt facuti in forme cu pistolul de la Lidl, sunt si amuzanti:P
Multumesc mult, Ramona! 🙂
Ama, ma bucur ca v-au placut si au fost motiv de activitati culinare :))
Sunt bestiali de deliciosi 🙂 Mai devreme i-am scos din cuptor si ne-am infruptat cu toti din ele, astfel ca intr-o ora au trecut toti. E o reteta simpla, foarte buna pentru cei mici mai ales la o canita cu lapte si scortisoara, iar pentru cei mari o gustare de zile mari si metoda de binedispunere la orice ora din zi..si chiar din noapte 🙂 Ma bucur ca m-am inspirat din postarea ta!
tare ma bucur! 🙂
Eu pup manuta aia mica si pufoasa!
Pentru ca nu aveam indeajuns zahar vanilat, am adaugat zahar simplu si coaja de lamaie data pe razatoare si… a iesit un gust nemaipomeniiiiiiit!! 😉
Multumesc!
Aliona
Aliona, suna grozav 🙂 data viitoare incerc si eu asa 🙂
Nu stiu de ce nuvad reteta. Ori site-ul nu e optimizat pt mobil ori s-a pierdut retetala trecerea pe acest site no. Te pup. Irina
Multumesc mult, Irina, de atentionare. Intr-adevar, unele retete mi s-au pierdut la migrare si fiind atat de multe, nu am reusit sa le verific pe toate. Am adaugat acum reteta.
Am incercat reteta de 2 ori, la gust ies f buni dar in cuptor, desi aluatul are la inceput o consistenta tare, se topesc si se unesc…..any advice? 😁
Creste temperatura sau asigura-te ca e cuptorul bine incins. Sau lasa distanta mai mare intre ele 🙂