0
0 In Sanatate

Beneficiile uleiului de susan

Am descoperit uleiul de susan cu ceva ani in urma, pe cand eram pasionata de medicina ayurvedica. Cea mai mare descoperire a fost operatiunea oil pulling, un soi de clatire a gurii cu ulei (va povestec mai jos), car aduce numeroase beneficii intregului organism.

Iata insa cateva dintre beneficiile acestui ulei miraculos, bogat in: cupru, triptofan, calciu, magneziu, fier, fosfor, vitamina B1, zinc si seleniu

1. In ingrijirea pielii (produse cosmetice) – pentru ca este bogat in zinc, care ajuta la producerea de colagen. De asemenea este util si in tratarea diverselor afectiuni ale pielii si rani/arsuri.

2. In sanatatea orala– dimineata, pe stomacul gol si inainte sa va spalati pe dinti, luati o gura de ulei de susan si plimbati-l prin gura pentru 15-20 de minute. Metoda se numeste oil pulling pentru ca este recomandat sa “trageti” uleiul printre dinti. Insa e important sa NU IL INGHITITI! Cand il veti scuipa, daca ati facut corect procedeul, uleiul trebuie sa fie alb.
Procedeul ajuta la imbunatatirea sanatatii bucale, amelioreaza simtitor gingiile sangerande, se spune ca ar albi si dintii si reduce bacteriile (gasiti aici un studiu despre efectele benefice asupra streptococului). Ba mai mult, se spune ca elimina toxinele intregului organism.

3. Ajuta si previne diabetul – un studiu pilot aici

4. Scade tensiunea si asigura sanatatea inimii

5. Protejeaza celulele de radiatii – fiind un compus recomandat in cremele de protectie solara, dar si recomandat persoanelor expuse la radiatii

6. Ajuta la sanatatea oaselor si previne osteoporoza

7. Ajuta la deficienta de fier din organism

8. Ajuta in tratarea migrenelor

9. Amelioreaza digestia

10. Scade colesterolul

11. Lupta impotriva parazitiilor intestinali

12. Ajuta in lactatie

13. Ajuta bolnavii de astm

Nu-i asa ca e minunat?

Il gasiti de cumparat aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply