Pentru gustari sanatoase zilnice, ideale pentru pachetel, pregatesc batoane cu cereale fara coacere – rapid, sanatos si economic 🙂
Ingredientele le-am luat de pe vegis.ro, magazin de produse naturale.
Ingrediente
100 gr unt
100 gr zahar
1-2 linguri miere
400 gr fulgi de cereale mixte
50 gr goji
50 gr stafide
patratele de ciocolata
Puneti untul, zaharul si mierea intr-o tigaie si lasati sa se topeasca si sa dea in clocot. Lasati sa clocoteasca cam 2-3 minute pana se dizolva si zaharul.
Incorporati in acest sirop cerealele, stafidele si goji.
Tai batoanele in forma dorita si le impachetez in hartie de copt.
Unul este al meu!!!
Felicitari pentru reteta!!!!!Sanatate curata!Pupici
Simona si mai multe daca vrei :*
Maria te pup si eu 🙂
Ama draga, in cat timp ar trebui sa se intareasca batoanele? Eu am facut o portie de vreo 5-6 ore daar inca nu s-au intarit.
Erika eu de obicei le las peste noapte si nu stiu exact cand se intaresc.
Dar daca nu ti s-au intarit in mai multe ore, inseamna ca nu ai lasat suficient sa dea in clocot. Trebuie putin mai mult 🙂 sa sa lasi bine la inmoi cerealele in amestecul cu unt sa se patrunda.
sanatate curata?!?! 100 grame de zahar + miere ..si 100 grame de unt???
mai sanatos este sa mancam doar fructele goji
Anonim de ce mereu comentariile negative nu sunt semnate? Nu e frumos oare sa ne prezentam mereu cand intram in casa cuiva?
Intr-adevar zaharul nu e un ingredient sanatos, dar cu mierea si untul ce ai?
Consider ca e nevoie de un echilibru in alimentatie si avem nevoie in egala masura si de grasime de origine animala.
Nu cred ca bunicii nostri au consumat goji. Mai bine faceai o oda marului!
Miere data in clocot ?! Dar cum ramane cu sfatul limpede al apicultorului ca mierea nu se incalzeste la mai mult de 40g pentru ca devine toxica?! Te admir tare mult insa reteta asta asa cum o prezinti tu pe mine personal nu ma incanta nici chip. Sory:) Spor mult la treaba buna!
Iulia multumesc 🙂
stiu de toxicitatea mierii, dar ea nu este diferita de toxicitatea pentru organism al oricarui produs procesat. in plus mierea din magazine este foarte rar cruda si neprocesata.
iar aceasta toxicitate nu se refera la consumul ocazional de miere preparata, ci la consumul continuu. eu incerc sa evit, dar uneori e necesar – vezi aici de exemplu, pentru a lega batonul.