Aveam planul facut de cateva zile: cumparasem bananele si le abandonasem pe masa, asteptand rabdatoare sa devina maronii. Cand culoarea a devenit acceptabila, m-am pus pe treaba si am facut faimoasa banana bread.

In doua cani de faina (cam 400 g), am amestecat un pliculet de praf de copt, 1/4 lingurita de sare, 1/2 pachet de unt, 3/4 cana de zahar brun, 2 oua batute si 3 – 4 banane foarte bine coapte.
Am framantat aluatul bine si l-am turnat intr-o tava unsa in prealabil.


Se lasa la copt cam o ora, dupa care se face testul cu scobitoarea si daca iese uscata puteti scoate painica din cuptor.

Painica este un pic umeda, aromata si merge ca desert sau gustare. Dupa cum se vede in poze eu am servit-o alaturi de cirese si m-am lasat furata de peisaj si am pozat mai mult ciresele decat painica. 😉