Aveam planul facut de cateva zile: cumparasem bananele si le abandonasem pe masa, asteptand rabdatoare sa devina maronii. Cand culoarea a devenit acceptabila, m-am pus pe treaba si am facut faimoasa banana bread.
In doua cani de faina (cam 400 g), am amestecat un pliculet de praf de copt, 1/4 lingurita de sare, 1/2 pachet de unt, 3/4 cana de zahar brun, 2 oua batute si 3 – 4 banane foarte bine coapte.
Am framantat aluatul bine si l-am turnat intr-o tava unsa in prealabil.
Se lasa la copt cam o ora, dupa care se face testul cu scobitoarea si daca iese uscata puteti scoate painica din cuptor.
Painica este un pic umeda, aromata si merge ca desert sau gustare. Dupa cum se vede in poze eu am servit-o alaturi de cirese si m-am lasat furata de peisaj si am pozat mai mult ciresele decat painica. 😉
buna! m-ar interesa daca painea asta se poate face cu drojdie in loc de praf de copt
banuiesc ca da, doar sa nu strice gustul.
Ama, tu iti afci singura pozele? Daca da, cu ce aparat? 🙂
@Sabucatarim – da, eu singura :))
Pozele de la reteta asta au fost facute cu Canon S1 IS (http://images.amazon.com/images/P/B0001G6U52.01-A1NDBS7YGOPBD6._SCLZZZZZZZ_.jpg)si pozele de dupa aprilie 2009 cu (http://andreisicezar.files.wordpress.com/2009/01/canon-eos-1000d2.jpg), doar cu obiectiv de 18-55 mm (adica cel standard).
Dar indiferent de aparat, pozele la mancare se fac cu lumina naturala. Cu tot Canonul, daca nu am lumina naturala nu iese nici o poza cum trebuie sau mai exact cum imi place.
Damn… 🙂
La lumina naturala stau foarte prost… 🙁 si asta imi afecteaza grav fotografiile…
Ale tale sunt superbe. Felicitari!
@Sabucatarim – hai ca iti trimit azi un mail si te "rezolv" si de putina lumina naturala :)))
si eu vreau sa stiu cum sa fac rost de "lumina naturala"
uite aici https://www.google.ro/search?q=light+tent&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=ro&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=98HJUbSxGMb5PLiKgLgK&biw=1024&bih=473&sei=_sHJUa3CFcGztAaZwYDYDg