Sau unde medicina veterinara se intalneste cu arta.

Cartea o veti gasi la sectiunile de arta ale librariilor virtuale (Amazon o vinde la doar 10 dolari, Okian la 72 de lei) si ma minunez si eu cum am dat de ea. Irelevant pana la urma, pentru ca de cand mi-a incaput pe mana este cartea mea de capatai de cate ori studiez osteologie, miologie sau artrologie.

Desi manualele de profil sunt pline de desene, nu toate sunt foarte reusite (majoritatea doar reiau la nesfarsit niste desene vechi de peste 30 de ani) si le lipseste un aspect esential: privirea de ansamblu.
Detaliile sunt esentiale in medicina, dar ca sa ajungi la detaliu e nevoie de un pic mai mult decat bafta. De aceea am iubit cartea asta: iti descarneaza progresiv animalul si reusesti sa vizualizezi straturile suprapuse, sa ti ofere firul logic intre piele si os.

Un alt avantaj al carti este ca se concentreaza mai ales asupra calului – animalul de referinta in medicina veterinara romaneasca. Adica ai cele mai multe date fix acolo unde ai nevoie.
La acest aspect de noroc, se adauga unul stiintific – folosirea exclusiva a nominei anatomice veterinare, adica folosirea limbii universale in medicina, astfel incat cel care o citeste nici nu trebuie sa fie un cunoscator de limba engleza.

Pentru exemplificare, am sa va ofer cateva poze: