Duminica a fost o zi ploioasa si rece in Timisoara. Totusi o mana de oameni au scos umbrelele si s-au aventurat pana la Pizzeria La Maria si acolo au descoperit atat de multa caldura, cruste rumene si crocante de paini aromate si mancare buna incat au uitat cu desavarsire de vremea urata de afara.
Dupa cum va promisesem duminica am facut paine. Paine delicioasa din faina Boromir, cu cartofi, dichisita cu seminte si coapta pe vatra. Au fost multi oameni dornici sa invete secretele aluatului ideal si ne-am impartit in doua grupe pentru a putea lucra mai bine si mai cu spor.
Cat timp jumatate lucra cu mine la framantarea aluatului, cealalta jumatate s-a distrat alaturi de cameliaminisan.blogspot.com, dand viata unor minunate vietati smotocibile din lana moale.
Dar sa revenim la aluatul nostru minunat. Cum stiti painea buna inseamna faina buna si noi am lucrat cu faina Boromir speciala pentru paine tip 650. Va marturisesc ca am utilizat-o pentru prima data si ca orice lucru nou am avut emotii, de aceea dupa ce am framantat temeinic painile am tras cu ochiul in bucatarie sa vad cum creste si am ramas incantata cat de frumos a crescut fiecare aluat in parte. Iar acest aspect l-au sesizat fara indoiala si participantii, incantati de magia cu care un aluat creste atat de frumos. Iar la final gustul ne-a convins pe toti! 🙂
Pentru cei curiosi de reteta utilizata duminica, iata ingredientele:
aprox 300-350 gr faina Boromir tip 650
drojdie
1 lg zahar
1 lgt sare
apa
aprox 50-70 gr pireu cartofi
aprox 1 lingura ulei
putin ou pentru uns
seminte de floarea soarelui si dovleac
Dupa o a doua scurta framantare painile au fost dichisite si si-au asteptat cuminte locurile pentru a intra in cuptor. Intre timp motunacii smotocibili au fost gata si pe mese a venit un gulas incredibil de gustos oferit de Pizzeria La Maria.
Rand pe rand au iesit si painile din cuptor si a fost o incantare sa le admiri – mai ca iti era si mila sa le mananci! 🙂 Totusi cativa curajosi si-au calcat pe inima si s-au infruptat din painea calda si eu una nu am auzit decat cuvinte de lauda! 🙂 Si am curajul sa va garantez ca nu e paine mai buna decat cea framantata de mainile voastre, cu multa dragoste si bucurie!
La final, cu ajutorul celor de la Boromir, am premiat cele mai deosebite paini si am rasfatat pe toata lumea cu ceva dulce. Fara indoiala micutul Sebastian a fost cel mai incantat de cornul Boromir! 🙂
Mai multe poze gasiti in galeria evenimentului:
Alaturi de noi au fost: Boromir, Pizzeria La Maria, Zile si Nopti, FoodCrew, Creative Circle, Culinar.ro, Print Press