Uneori imi place (si chiar prinde bine!) sa gatesc putin din cultura culinara a altor popoare. Te face sa te simti bine pentru ca inveti ceva nou (de obicei o noua abordare, o noua modalitate de a jongla cu gusturi si condimente diferite), dar si simti ca – macar pentru o seara – calatoresti undeva departe!
Intr-o seara am pregatit o cina cu specific marocan – aripioare scaldate intr-un sos lipicios, cu cous-cous cu legume si bobite acrisoare de rodie.
o caserola de aripioare de pui
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita piper
1 lingurita pudra de usturoi
sare
pentru sos
sucul de la o portocala
2-3 linguri de melasa
2-3 linguri de zahar
pireu de la 1/2 mango
putin unt
Aripioarele le condimentati cu scortisoara, piper, pudra de usturoi si sare, le stropiti putin cu ulei si le dati la cuptor pana se rumenesc.
Cat timp aripioarele sunt in cuptor preparati sosul intr-un vas pana cand se ingroasa suficient sa imbrace lingura – e nevoie de putin timp sa se lege componentele.
Cand sunt gata aripioarele, aruncati-le fierbinti in sosul pregatit si lasati sa se raceasca usor inainte de a le servi.
* Cous-cous-ul preparati-l conform indicatiilor de pe ambalaj. Eu am adaugat la el putin praz, ardei rosu, zucchini, frunze de spanac si ciuperci.
La final am presarat peste cateva bobite de rodie, un detaliu foarte revigorant in dulceata aripioarelor 🙂
O mâncãricã delicioasã, scortisoara si rodiile sunt in topul preferintelor mele.
Melasa ( golden syrup)îmi place sã o folosesc la prãjituri sau clãtite, desi nu e prea popularã ( nu o gãsesc oriunde).Te pup:)
Da, din pacate la noi se gaseste greu melasa si e mare pacat. Eu o ador 🙂
Te pup
Foarte bine arata! Si tare gustoasa.
Multumesc 🙂 si multumesc de vizita 😀