IMG_3083

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Laurei Adamache si cum eu sunt in permanenta cautare de metode noi de a pregati aripioarele, nu am putut rezista tentatiei. Si bine am facut! :))

Inainte insa sa va spun cum se pregatesc aripioarele vreau sa va povestesc de ce am schimbat unul dintre ingredientele speciale. Laura recomanda folosirea unui ketchup de casa. Cum eu nu am avut asa ceva si cel de magazin mi se pare prea dulce (mai ales ca urmeaza un adaos de zahar), am ales sa folosesc pasta de tomate si am fost multumita de gust.

IMG_3088

Ingrediente

100 gr pasta de tomate
1-2 linguri otet de mere
50 de gr zahar
1 lg sos Worchestershire
50 ml vin alb
boia
sare
piper

Am amestecat bine marinata din ingredientele de mai sus si am pus aripioarele spalate, curatate si taiate. Am amestecat bine si am lasat la rece cam o ora sa prinda bine aroma.

Apoi le-am pus frumos in tava, acoperite de sos si le-am dat la cuptor cam pentru o ora.

IMG_3076

Daca in alte cazuri aripioarele le pregatesc la foc puternic pentru a le rumeni bine, de data asta am preferat sa le fac la foc mic pentru ca altfel as fi ars sosul.

Cand s-au rumenit bine si s-au copt invelite in marinata, le-am servit alaturi de o mancare simpla de orez cu ou si mazare. Sa nu te mai saturi de ele! 🙂

IMG_3102