Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Laurei Adamache si cum eu sunt in permanenta cautare de metode noi de a pregati aripioarele, nu am putut rezista tentatiei. Si bine am facut! :))
Inainte insa sa va spun cum se pregatesc aripioarele vreau sa va povestesc de ce am schimbat unul dintre ingredientele speciale. Laura recomanda folosirea unui ketchup de casa. Cum eu nu am avut asa ceva si cel de magazin mi se pare prea dulce (mai ales ca urmeaza un adaos de zahar), am ales sa folosesc pasta de tomate si am fost multumita de gust.
Ingrediente
100 gr pasta de tomate
1-2 linguri otet de mere
50 de gr zahar
1 lg sos Worchestershire
50 ml vin alb
boia
sare
piper
Am amestecat bine marinata din ingredientele de mai sus si am pus aripioarele spalate, curatate si taiate. Am amestecat bine si am lasat la rece cam o ora sa prinda bine aroma.
Apoi le-am pus frumos in tava, acoperite de sos si le-am dat la cuptor cam pentru o ora.
Daca in alte cazuri aripioarele le pregatesc la foc puternic pentru a le rumeni bine, de data asta am preferat sa le fac la foc mic pentru ca altfel as fi ars sosul.
Cand s-au rumenit bine si s-au copt invelite in marinata, le-am servit alaturi de o mancare simpla de orez cu ou si mazare. Sa nu te mai saturi de ele! 🙂
Facut (si mancat) azi!!! Excelente! 🙂
Le-am vazut la fix, chiar cand ma gandeam ce sa fac azi. Si pot sa te citez, ca mi se potrivesteste si mie perfect: "si cum eu sunt in permanenta cautare de metode noi de a pregati aripioarele, nu am putut rezista tentatiei. Si bine am facut!" :))
Am facut cam mult sos, dar nu conteaza ca a fost bun de tot cu pireu 😉
P.S. pana la urma am facut si supa crema de conopida, dar cum n-aveam nici cheddar (cum mi-ai recomandat tu pe FB, nu prea am vazut pe la spanioli, poate pe la supermarketurile mai mari) am folosit un "queso semicurado", un fel de cascaval mai light, oricum suuuper a iesit, mersi 😉
Daca mi-ar iesi si mie cum arata in pozele alea ar fi fost bestial. La gust e buna dar la aspect lasa de dorit.
@Camelia – ma bucur mult ca ti-au iesit ambele retete. Poate la sos conteaza mult si consistenta pastei de tomate. Eu de ex am luat una de la unguri si nu prea mi-a placut ptr ca imi parea foarte foarte dulce.
@Iasi – nici mie nu imi ies multe retete dupa cum arata in poza 🙂 si atunci ma multumesc cu gustul bun! 🙂
sunt foarte bune, mai ales daca pui in acel amestec si sos de chilly sau de habanero, asa devin picante si sunt supeeeeer.
@Ramona exact! :)) pentru cei care iubesc iutele e o varianta excelenta