Ingrediente
5-7 aripioare
sucul de la 1 lamaie
cateva firicele de sofran
200 ml supa
1 ceapa mare
sare, piper
1 cana de orez
2-3 caise uscate
o jumatate de pumn de stafide
o jumatate de pumn de merisoare
putin sofran
sare
*pentru aceasta reteta am folosit un pliculet de sofran, impartit intre pui si orez
Se stoarce lamaia si se amesteca cu sofranul, sarea, piperul si ceapa taiata inele. Peste ele se adauga aripioarele si se amesteca bine.
Se toarna amestecul intr-un vas de yena cu capac, se adauga si supa si se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora.
Intre timp se face orezul.
Il turnati intr-o tigaie si il incingeti pana apar pete de alb mat pe bob si orezul lasa un miros dulceag. Dupa care se stinge cu apa si se adauga fructele uscate, sofranul si sare dupa gust.
Delicios, in special ador orezul 🙂