Trebuie sa va fac o confesiune: sunt moarta dupa KFC.
Numai cand ne apropiem de Mall, cuvantul KFC parca pluteste in aer si atmosfera in masina devine tensionata. Apoi unul dintre noi are curajul si pomeneste de o vizita rapida la food court si asteptarea devine chinuitoare pana ne infruptam din aripioarele picante. Si nu e nevoie sa imi spuneti mie cat sunt de nocive. Dar ce sa-i faci?! Fiecare om cu pacatele sale.
Si am incercat si eu sa refac experienta KFC acasa. De mai multe ori. A fost un dezastru unsuros. Pana am descoperit aceasta varianta.
Nu este propriu zis KFC, pentru ca aripioarele sunt la cuptor (deci nu imbaiate in ulei incins) si unse cu un sos picant, dar va garantez ca dupa ce le gustati o data va ganditi de doua ori inainte de a mai incerca the real thing.

Cu ce sa va inarmati:

aripioare de pui
ou
lapte
faina
sare
ulei
otet
usturoi
piper proaspat macinat
sare
pudra de usturoi


Mai intai taiat aripioarele in 2 (eventual renuntati la varfuri).
Amestecat 1 ou cu 2-3 linguri de lapte si treceti aripioarele prin amestec, lasandu-le apoi pe o alta farfurie unde ati pus aproximativ 200 grame de faina amestecata cu sare.
Dupa ce le-ati tavalit bine si prin faina asezati-le frumos incolonate in tava, stropiti-le cu putin ulei si dati-le la cuptor pana se rumenesc dupa pofta inimii voastre.


Intre timp pregatiti sosul intr-un bol incapator.
Dati cativa catei de usturoi pe o razatoare marunta, frecati bine cu ulei, piper, sare, pudra de usturoi si o lingura de otet. Puneti sosul deoparte pana sunt gata aripioarele.


Cand aripioarele sunt gata, scoateti-le direct in bolul cu sosul pregatit si amestecati bine astfel incat sa imbrace fiecare aripioara.

Serviti imediat si fiti pregatiti pentru a fi consumate in cantitati industriale! 🙂