A fost placut sa fac o retrospectiva a anului. Am fost napadita de amintiri, am rememorat fiecare reteta, cat de mult ne-a placut, cat m-am chinuit cu ea sau cum am pozat-o. Si in acelasi timp am realizat cat de multe au trecut, cate s-au schimbat si cati oameni am cunoscut tot stand prin bucatarie.

Ianuarie a fost luna in care am invatat sa manuiesc mai bine aluatul de paine. De aceea m-am aventurat in a ma juca cu painea si sa o impletesc in doua sau in trei. Pentru mai multa culoare m-am jucat un pic si cu condimentele.

Paine impletita cu condimente

In februarie am publicat una dintre retetele mele de baza, genul de mancare pe care o incropesc foarte repede si cand nu am alte solutii.

Friptura de pui cu orez cu legume

In martie am experimentat! 😉 Cateva ingrediente speciale si am incercat pentru prima oara sushi si v-am aratat si voua pas cu pas cum se procedeaza.

Sushi

In aprilie am continuat cu experimentele. A fost prima mea luna in cadrul Daring Bakers si provocarea lunii a fost sa pregatim un cheesecake. Eu am ales unul cu fructe de padure. Liliacul din poze aminteste de primavara! 🙂

Cheesecake cu fructe de padure

In mai am incercat minunatele Gnocchi pe care le-am incercat atat cu pesto, cat si cu capsuni si zahar. Iar aceasta varianta a fost divina!

Gnocchi

Langa ciresele de iunie am pregatit celebra (peste ocean) banana bread si m-am indragostit de aceasta reteta simpla si aromata.

Banana Bread

In iulie a fost randul unui desert usor de facut pentru zilele fierbinti de vara, delicat si…inflorat.

Milan Cookies cu petale de flori

In august am pregatit o minunata friptura italiana de iepure. O reteta de tinut minte ori de cate ori aveti sansa de a gati carne de iepure.

Friptura italiana de iepure


Septembrie a fost luna in care nu am avut o bucatarie :)) Asta din cauza ca ne-am tot mutat, si abia in luna octombrie, cand ne-am asezat la noua noastra casuta am putut sa revin la gatit. Si am „imbodobit” luna octombrie cu o minunata friptura de pui in cocos.

Pui cu cocos si salata de castraveti

In noiembrie am descoperit o reteta care a devenit de atunci favorita mea. De cate ori vreau sa gatesc ceva rapid si mi se cere imperios sa fie pui, apelez la aceasta reteta picanta.

Aripioare picante

Si in decembrie am pregatit si o friptura deosebita sa fie in ton cu sarbatorile.

Pui la cuptor cu mere si fructe de padure

Cam asta a fost povestea anului 2009 in cateva retete si sper ca v-a placut cat mi-a placut si mie sa le aleg. Si la anul promit si mai multe retete interesante!

La multi ani si sa avem un an minunat!