0
0 In Activitati copii/ Carti pentru copii/ Copii/ Natalia

Advent 2018 – Ziua 3

Am ajuns deja la a treia zi din calendarul de Advent si azi am bifat o mare premiera: a fost pentru prima data cand am impaslit lana! 🙂

Copiii au fost de dimineata la gradi si la scoala si la intoacere i-am asteptat cu o supa calda si cat timp Robi a dormit, eu cu Natalia am inceput sa ne jucam cu lana.

 

 

La partea asta cu impaslitul sunt incepatoare absoluta, nici nu stiu daca am procedat ca la carte, dar cert este ca ne-am distrat. Natalia a facut steluta cu ajutorul unei forme de decupat plastilina si eu am creat un mic soricel si o mica ghinda (pe care nu am apucat sa o pozez).

Nici ac special nu avem. Am testat eu inainte si am vazut ca cel mai eficient e un ac mai gros de la un ac de siguranta. Lana se pune in forma si se aseaza pe un burete si apoi se tot inteapa pana prinde forma. E migalos, dar terapeutic. Si a fost o ocazie perfecta sa povestim linistite si parca limbile se dezleaga altfel cand ne facem de lucru 🙂

Acestea sunt micutele noastre creaturi, primele personaje formate din lana. Zic primele pentru ca sunt convinsa ca vor urma multe altele.

Cat timp am gatit cina, Natalia a colorat ziua trei din calendarul de Advent.

Iar cat timp mancarea era pe foc, am desenat budinca de Craciun si pe Mos Craciun.

 

Vreau sa fac o mica paranteza aici. Mereu am incurajat-o pe Natalia sa deseneze liber, cu ce culori si forme doreste. Dar de cand a mai crescut imi cere sa invete sa deseneze si sa coloreze. E fascinata cand desenam impreuna si amandoua ne bucuram cand invatam un nou truc pentru a desena ceva sau a colora. Si eu invat cot la cot cu ea si cu atat mai mult ne leaga aceasta activitate.

 
Poate va intrebati ce face Robi in acest timp 🙂
Ei bine, Robi se joaca. Are niste scenarii foarte complexe, umple casa cu sine de tren, semne de circulatie si plimba de colo-colo masinute, trenuri si oameni. Nu e atras deloc de colorat, dar cel putin o data pe zi isi alege cate un puzzle de facut.

Ne revedem maine!

 

 

Vedeti celelalte articole despre Advent aici. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply