Dormitorul meu ideal este unul simplu, luminos si confortabil. Cu un pat mare, cu perne multe si paturi moi pentru lunile de iarna. Momentan, dormitorul nostru bifeaza o parte din ceea ce imi doresc: este simplu (paturi si dulap), este luminos si destul de confortabil. Doar ca nu este doar dormitor, ci saltele paturilor sunt loc de joaca pentru copii in timpul zilei. Deci acolo vesnic pernele si paturile mele moi si pufoase zac aruncate pe jos, iar doi copii fericiti sar in pat ca in trambulina. Eh, sunt convinsa ca imi va dor de etapa asta, dar iata ce schimbari putem face pentru a aduce un plus de liniste somnului nostru si sa nu atentam prea tare la contul de economii.
- Zugraviti in alb. Simplu si eficient, in plus totul se asorteaza cu alb, iar albul este la moda. Nu va faceti grija pentru „aspectul de spital” – sunt o multime de solutii pentru „pete de culoare”.
- Luati o lenjerie de pat de calitate si colorata (poate fi principalul accent cromatic al dormitorului). Cum va povesteam si intr-un articol trecut, eu am facut o curatenie la sange la capitolul lenjerii de pat si tin la indemana doar trei randuri pentru fiecare pat (si sunt 3 pentru ca avem copii mici si mai apar diverse accidente). Am scapat de lenjeriile vechi sau cu modele care ma deprimau sau din materiale care ne displaceau. Am pastrat doar lenjeriile care de plac si la atingere, dar si cromatic (adica sa fie colorate!). Iar cand ma orientez sa cumpar lenjerie noua, sunt atenta la aceste detalii.
sursa
3. O alta posibila sursa de culoare sunt perdelele. Acum multi ani, in timpul unei vizite in Germania la prietenii nostri, am ramas uluita de cat erau de inventivi cu clemele prinse in perdele. Cum reuseau sa schimbe complet ambianta camerei in functie de modul in care aranjau perdeaua cu clemele.
Asadar, puteti cauta perdele simple, dar din material bun (a se citi sa nu fiti nevoite sa calcati la ele) si sa va jucati cu modurile de „prezentare”. Va las mai jos cateva idei care mi-au placut.
sursa
4. Noptierele. Si aici aveti optiuni simple si ieftine, variante care sa schimbe de indata atmosfera dormitorului. Daca aveti un dormitor rustic, puteti opta chiar si pentru o bucata de lemn legata de o sfoara prinsa in tavan (aceasta prezentare este foarte populara)
sursa
Un scaun vechi si simplu (poate reconditionat) poate tine loc de noptiera sau puteti prinde o polita simpla deasupra capului patului.
sursa
Mai exista si varianta cutiilor simple din lemn, vopsite si prinse una deasupra celeilalte. Aceasta varianta este ideala pentru cei care au nevoie de mai mult spatiu pe noptiera.
5. Si vorbind de ingenios la buget redus, mi-a placut tare mult ideea acestui colt pentru doamne, amenajat doar cu o oglinda si doua polite simple.
sursa
6. Decoratiunile pot fi si ele facute cu un buget mic si cu toate acestea pot fi de mare efect. Cu rame simple si desene, tablouri sau chiar si poze imprimate, puteti da dormitorului o stare complet noua.
7. Plantele. Nu uitati sa adaugati in dormitorul vostru si cateva plante. Incercati sa va orientati spre cele care sunt cunoscute ca purifica aerul, pentru a va asigura un somn cat mai bun si un aer cat mai curat in incapere.
8. Daca totusi va sperie prea tare albul peretilor, puteti incerca o combinatie cromatica si sa vopsiti un perete intr-o culoare mai puternica.